IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Супер колата Lexus LF-A става LF-L

Lexus ще смени името на суперавтомобила LF-A, като вместо последната буква да е A тя става на L.

Супер колата Lexus LF-A става LF-L
Тази промяна означава, че това е специална версия на автомобил подготвен за участие в маратона „24 часа на Льо-Ман". 

Според японското списание Holiday Auto, първоначалната идея е била името на автомобила да бъде променено на „SS550", където 550 е мощността на двигателя. 


Според предварителната информация новият суперавтомобил на Lexus ще бъде с двигател имащ 10 цилиндъра и обем 4.8 литра. Неговата максимална мощност ще 550 к.с. и той ще се комбинира с роботизирана трансмисия с шест предавки. Особеното е, че скоростната кутия ще има четири режима на работа, между които и напълно автоматичен и спортен. При спортният режим скоростите се сменят с малки лостчета под волана, а времето за смяна на предавката е 0.2 секунди. 

В съответствие с избрания режим ще се настройват автоматично и други системи – за стабилизация, ще се променя ъгълът на задното антикрило и др. 

Суперавтомобилът на Lexus ще бъде произведен само в 500 броя, като до 150 от тях ще бъдат продавани в Япония, а останалите в САЩ и Европа. В Европа цената на Lexus LF-L ще бъде 290 000 евро. Световната премиера на дълго време чакания суперавтомобил ще бъде през октомври в Токио.
0 от 500