IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat няма да спира Viper, дава му двигател

След фалита на Chrysler и влизането в американската група на италианският Fiat, често се говореше, че е възможно спортните автомобили да изчезнат от моделния ред на групата Chrysler.

Fiat няма да спира Viper, дава му двигател
Сега обаче получаваме информация, че бъдещето на култовия Dodge Viper изглежда по-ясно. Нещо повече, този модел може да получи двигатели от Ferrari. 



Според списание Car and Driver, шефът на Fiat Серджо Марчионе (Sergio Marchionne) замисля план, според който Viper ще получи двигател V10, който ще бъде създаден на базата на новото поколение двигател V8 от Ferrari. Така ще бъдат съкратени разходите, защото новият двигател за Viper ще бъде създаден на базата на модулния V8, който в различни модификации ще се използва и от Ferrari и Maserati. Верен на американските традиции, версията за Viper ще получи още два цилиндъра. 

Не се съобщава, кога задвижван с двигател от Ferrari Viper ще се появи на пазара, но вероятно дотогава има още няколко години.
0 от 500