IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari ще покаже хибриден модел още тази година

Шефът на Ferrari Амадео Фелиса (Amedeo Felisa) съобщи голямата новина. Ferrari ще пусне концепция на хибриден модел още преди края на тази година.

Ferrari ще покаже хибриден модел още тази година
Пред американското списание Car and Driver Фелиса казва: „Няма да бъде във Франкфурт, но много скоро след това, вероятно на някой от американските салони, ще покажем хибриден модел”. 

Преди няколко седмици станаха ясни редица патенти регистрирани от италианската фирма за хибриден автомобил, както и за турбодвигател. Най-вероятно хибридния модел на Ferrari ще бъде показан за първи път на изложението в Лос Анджелис през декември. 


Felisa поясни, че за да отговорят на много по-строгите изисквания за равнище на вредните емисии в Европа от 2014 г., Ferrari търси начини различни от тези, приложени при сегашните двигатели V8 и V12. 

Според него това ще стане с въвеждането на турбодвигатели, но с това няма да се промени специфичното чувство, което сега идва от двигателите на Ferrari. Наред с турбините, втората промяна ще дойде от използването на био гориво. „Електронното управление на двигателя (ECU) при модела California вече позволява използването на гориво E85”, казва Фелиса. 

Третото направление за намаляване на общите вредни емисии от моделите на Ferrari са хибридните модели, обясни Фелиса.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    edd ( преди 15 години )
    KERS anyone? така ще може да се каже че е "хибрид", нали? :)не съм сигурен за турбото обаче. хората, които нямат какво да доказват, карат атмосферни V12 (дай Боже всеки му).
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 15 години )
    то както е тръгнало към 2030 нормите за вредни емисии ще клонят към 0. Тогава какво ще става? Аз като гледам тежкотоварните автомобили май хич не отговарят на тези нормативи.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 15 години )
    Скоро ще се появи дизел и такива с АГУ инче май ще пофалират
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    това вече си е жалко, станаха смешни всички с тия хибриди. първо отричаха технологията, но като видяха че се продава и айде ...