IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откритото Camaro в производство от 2011

Chevrolet реши да пусне серийно открита версия на купето Camaro в началото на 2011 г.

Откритото Camaro в производство от 2011
Информацията е на изданието Automotive News, което цитира представителят на  General Motors Тери Радиган (Terry Rhadigan). 

По-ранните сведения бяха, че Chevrolet Camaro Convertible ще влезе в серийно производство през 2010 г. Отлагането се дължи най-вероятно на финансовите проблеми в GM. Едновременно с това, доставчикът на автоматичния сгъваем покрив фалира и събитието спря проекта за определено време. Сега работата на фирмата доставчик е възстановена и вече има нов договор с GM. 


Производството на откритата версия на Camaro ще бъде в завода на Chevrolet в Канада, като се планира за една година от там да излизат по 100 хиляди автомобила. Колата ще бъде с мек сгъваем покрив и ще се монтира с бензинови двигатели с шест и с осем цилиндъра, с мощност съответно 304 и 426 к.с. 

Засега е отложен и друг проект за мощна версия на Camaro – Z28. За разработката на този модел вече са изразходвани 50 милиона долара, но сега GM няма достатъчно средства за да го завърши. „Горещото” Camaro ще бъде с двигател V8 с обем 6.2 литра, с механичен компресор от седана Cadillac CTS-V и мощност 556 к.с.
0 от 500