IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наистина ли Cayman S е най-добър за дълги самотни пътувания?

В едно наскоро направено изследване в САЩ, авторитетната независима организация за изследване на автомобилите и автомобилните пазари Kelley Blue Book (КВВ), определя най-добрите автомобили за по-далечно пътуване в няколко категории.

Наистина ли Cayman S е най-добър за дълги самотни пътувания?
Porsche Cayman S бе обявен като най-добрия автомобил за по-далечни самотни пътувания. Според изследването, Cayman S модел 2009 е съвършената кола за пътуване за удоволствие на сам човек на далечни разстояния. 


Със своя двигател с обем 3.4 литра и мощност 320 к.с. снабден със системите за директно впръскване на горивото Direct Fuel Injected (DFI) и Vario-Cam Plus, колата ускорява от място до 100 км/час за  4.9 секунди. Максималната му скорост е 275 км/час. 

За изследването автомобилът е изминал 2278 мили (3645 км) от Чикаго до Санта Моника в Калифорния. За да измине това разстояние колата се е нуждаела от 78.5 галона бензин (297 литра), това означава разход от 8.1 литра на 100 км. 

При Porsche е уникална комбинацията между динамика и ефективност и това личи силно при Cayman S, казват хората направили изследването и класирали колата на първо място. 

Без да навлизаме в подробности, ето и някои от другите автомобили заели първото място в своите категории и обявени за най-добри при далечни пътувания. Ако трябва да теглите ремарке или да пренасяте багаж на далечни разстояния, номер едно според КВВ е Ford F-150 SuperCrew Cab. При семейни пътувания за отдих първа е Honda Odyssey. При пътуване свързано с кемпиране най-добра е Honda Element. За ски ваканция най-доброто дава Lexus LX 570. Има още категории, даваме само някои от тях за да се ориентирате. 

Ясно е, че във всякакви подобни класации играе роля и субективното отношение към автомобилите които се сравняват. Сигурни сме, че много от вас, нашите читатели, няма да са съгласни с подобна класация. 

Британски сайт също така не е съгласен с това, че Cayman S например e най-добър за далечни самотни преходи и дават своя контра класация, включваща пет автомобила, които според тях са по-добри от Cayman S за тази цел. При нея на първо място е BMW 750li, на второ  Audi R8, трети е  Porsche 911S, четвърти BMW 550i и пети Lexus GS450h

Затова ви предлагаме да направите своя класация на най-добрите автомобили за дълъг самотен преход, според вашия собствен опит и разбиране. Очакваме коментарите и вашата класация.
0 от 500