IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen вече тества новото поколение на Touareg

По всичко личи, че Volkswagen подготвя смяна на поколението при Touareg.

Volkswagen вече тества новото поколение на Touareg
Първите тестови прототипи вече бяха засечени по пътищата на Германия. Макар и с относително силна маскировка, първото нещо, което се набива на очи e по-големия размер на новата генерация на Touareg.

Тази нова концепция с размерите естествено се отразява и на интериора, който става по-просторен и позволява автомобилът да получи и трети ред седалки.

В същото време обаче, колата ще има собствено тегло по-ниско от това на сегашната версия. Това, заедно с модернизираните двигатели ще подсигурява по-нисък разход на гориво при новия Touareg. Колата ще има изцяло променена предна част, като радиаторната решетка ще бъде по-голяма и по-широка. Нови ще бъдат и фаровете.

При двигателите с новото поколение на SUV модела ще видим и модернизирани версии на двигателите V6 и V8, съответно с работен обем 3.6 и 4.2 литра. Най-масовите агрегати които ще се монтират на бъдещия Volkswagen Touareg, ще бъдат от новото поколение дизелови двигатели тип common-rail. Очаквано при бъдещия Touareg ще видим и хибридна версия, която ще комбинира бензинов двигател V6 и електромотор.

Най-интересното обаче е, че новият Touareg ще има по-ниска цена в сравнение с тази за която се продава сегашното поколение, съобщават от Волфсбург.
0 от 500