IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво предлага Magna ако закупи Opel?

От канадско-австрийската фирма Magna International съобщиха някои подробности за своето предложение за закупуване на Opel.

Какво предлага Magna ако закупи Opel?
Стана ясно, че ако те спечелят надпреварата ще вземат само 20% от собствеността на фирмата. Сегашният собственик на Opel,  General Motors ще запази 35%, толкова ще получат и руските фирми партньори на GM, кандидатстващи в алианс с Magna. Останалите 10% ще бъдат заделени за заетите в Opel.  

С този план Magna се надява да получи помощ едновременно от немското правителство и от заетите в Opel, като казва, че ако се реализира никой от сегашните заети няма да бъде съкращаван. „Според нашата концепция немските заводи на фирмата се разглеждат като активи и ние ще запазим в тях максимално висока заетост”, каза един от шефовете на Magna Зигфрид Волф  (Siegfried Wolf) на брифинг в Берлин този уикенд.
„В заводите на  Opel в Германия има много голямо know-how”, продължава Волф, но това което не казва е бъдещето на заводите на Opel в Англия и Белгия. Немското правителство настоява бъдещият собственик на  фирмата да няма право да затваря заводи в Германия. Това разбира се е политическа стъпка преди изборите през есента.
Представители на немското правителство вече споделиха пред Reuters, че  предложението на Magna е предпочитано пред това на Fiat и белгийската банка RHJ. Причината за това предпочитание е обещанието да се запазят всички работни места в заводите на Opel в Германия. Все още обаче няма официално направен избор за купувача на Opel.
0 от 500