IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche продава 25% от собствеността си?

От Porsche са започнали преговори с потенциални купувачи за продажба на 25% от акциите, съобщава списание Forbes.

Porsche продава 25% от собствеността си?
Според неофициални данни има възможност Porsche да продаде ¼ от собствеността си на купувачи от Близкия изток (Абу Даби и Катар).

Според изданието Automotive News, от Porsche са признали за „многообещаващи преговори с потенциален инвеститор”, но не са уточнили за какво става въпрос.
Очаква се с продажбата на част от собствеността си Porsche да получи 3 до 4 милиарда евро, което ще позволи да бъдат погасени част от кредитите на фирмата. Както е известно, Porsche натрупа дългове от над 9 милиарда евро от получени кредити за закупуване на 51% от акциите на групата Volkswagen.
По-рано през месеца, от VW предложиха да купят  Porsche и така да помогнат на фирмата да разсрочи плащанията си към кредиторите. В последния момент от VW се отказаха и прекратиха преговорите, като заявиха, че сумата искана от фамилната фирма (11 милиарда евро) е доста завишена.
В началото на тази седмица от VW прекъснаха и разговорите за формиране на Алианс VW, Porsche, отново поради различни финансови интереси на двете фирми.
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    Абе ти прочете ли кво ти пейстах или се правиш на сляп? "VW е голям залък за Тойота" сподели Коджи Ендо, автоанализатор към Кредит Суис в Токио. Ауди са силни, VW са силни и това несъмнено им дава сериозно предимство". или това прочете ли го: "Фолксваген задмина Тойота в борбата за най-продавана марка автомобили в света" .. СПОРЕД ТЕБ НАЙ-ПРОДАВАНАТА МАРКА Е НАЙ-ЗЛЕ? Ти си доста тъпо *** признавам. Я ходи за риба.. ясно е ,че от коли не разбираш.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    И ако VW са наистина "толкова добре" и направо летят,защо наградата за най-бързо развиваща се автомобилна фирма не отиде при VW?Човек и с ниско ниво на интелигентност не би се хванал на примитивния PR бълващ от Германия от няколко месеца.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    Пич,не споменавай Кайен,щото става "дай си ми куклите,на си ти парцалките".За каква печалба говориш,като Порше са хлътнали с 9 млрд....?!?Какъв Кайен,какви пет лева...
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    Всичко е една голяма пушилка на немците,да скрият положението на "народната им марка".Статистиката ясно си го каза,Тойота потъват с -22%,а VW с -15%.Другото са бла,бла приказки за простолюдието колко всъщност "били велики".Проблемите на VW само се задълбочиха с кризата.Не ти трябва да си специалист,погледни колко модела изкараха конкретно VW за две години... някакъв коментар?!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    Смешкото,много добре си дал линка,но я да вземеш по-внимателно да го прочетеш.Като е добре VW защо е взел заем от правителството..???И как така едните продали 2.41 млн.,а VW 1.57 млн.,а станали първи..?!?И от април до сега,ако следиш новините,ще си разбрал каква измама са гешефтите с Порше.То си пише защо се продават на арабелите,защото нямат пари!Колко по-ясно да ти го кажат!Като пускаха Голф 6 лично някакъв бозав шеф на VW каза,че имат финансови трудности,за това е на бзата на 5-цата.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    Смешкооо спри да питаш майка си коя марка е фалирала и коя е в подем. Има инфо навсякъде, просто преди да ни покажеш ,колко си *** да бе прочел нещичко. Ето ще ти го смеля на готово. Трябва само да го прочетеш ,за да не ставаш за смях друг път: http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&id=29607&view=article&Itemid=113
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    A U D I R8 ( преди 15 години )
    Порше са на печалба и то от модела КАЕН, а сега идва и ПАНА за която редът е вече за март 2010г. и ще е най-продавана при луксозните четири врати купета.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    хи,хи,хи,били най-печелившата компания!И как точно става това,като потъват с -15%..?!?Ествествено,че VW са зле,и то още преди кризата.Те един голф не можаха да направят,защото "нямали оперативни средства".И тези неща се знаят от преди три години.Тук няма новина.А Порше са толкова елементарни,думи нямам!Голяма реклама,голяма пушилка,ще купуват едва ли не целия свят,а на края свалят *** пред *** бургии,щото нямат пари.И VW и Порше се оказаха един голям балон пълен с празни думи.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до ghjghj ( преди 15 години )
    Говориш като PR ФВ. Но нещата стоят точно обратно а тази статия е написана повече за вдигане на рейтинга на ФВ. които е доста спаднал не само в европейски но и в световен мащаб. Анонимния донякате е прав но затова че германското правителство преговаря с банки за заем , е закъснял заема вече беше отпуснат . За оздравяването на ФВ. вече е започнала програмата на Порше със съкращение на производството на дублиращите модели на ФВ.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    Статията е написана абсолютно вярно. Фолксваген не само ,че няма дългове а в момента е най-печелившата компания в света! ТОВА Е ФАКТ! А Порше натрупаха дългове от лакомия. Иначе Порше печелят огромни пари и изобщо не са на загуба просто искаха да управляват Фолксваген и теглиха милярди долари ,за да изкупуват акциите на Фолксваген с цел да печелят допълнително стотици милиони евра дивиденти годишно. Но въпреки това Порше не поеха управлението на Фолксваген а сега гледат да върнат дълга си.