IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche продава 25% от собствеността си?

От Porsche са започнали преговори с потенциални купувачи за продажба на 25% от акциите, съобщава списание Forbes.

Porsche продава 25% от собствеността си?
Според неофициални данни има възможност Porsche да продаде ¼ от собствеността си на купувачи от Близкия изток (Абу Даби и Катар).

Според изданието Automotive News, от Porsche са признали за „многообещаващи преговори с потенциален инвеститор”, но не са уточнили за какво става въпрос.
Очаква се с продажбата на част от собствеността си Porsche да получи 3 до 4 милиарда евро, което ще позволи да бъдат погасени част от кредитите на фирмата. Както е известно, Porsche натрупа дългове от над 9 милиарда евро от получени кредити за закупуване на 51% от акциите на групата Volkswagen.
По-рано през месеца, от VW предложиха да купят  Porsche и така да помогнат на фирмата да разсрочи плащанията си към кредиторите. В последния момент от VW се отказаха и прекратиха преговорите, като заявиха, че сумата искана от фамилната фирма (11 милиарда евро) е доста завишена.
В началото на тази седмица от VW прекъснаха и разговорите за формиране на Алианс VW, Porsche, отново поради различни финансови интереси на двете фирми.
0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до Хамилтън ( преди 15 години )
    Разровил си се в гугул но не си чел това което трябва а това което ти харесва. За последните 3 месеца ФВ. е на 4 място по продажби стига си писал глупости все едно половината ФВ. работят за теб и им правиш реклама . Смешен си информацията която си чел явно е от любимият ти Ауто Билд. Много измити мозъци има вярващи на PR - агенциите на ФВ. или изобщо немските коли.***.
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 15 години )
    Не си мисли ,че ти като се правиш на двама и другите го правят. Може спокойно да провериш от 2 години пиша в този сайт с един и същи ник. И нямам нищо общо с GHJGHJ. Това повечето момчета тука го знаят.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    Ти да не шизофреняса бе? Сам ли взе да си пишеш? Аз ти казах ,че си *** ама ти побърза да го докажеш. Нещо взе да получаваш раздвоение на личноста а .. Хайде марш в психото. Май си забравил да си пиеш хапчето. А на Хамилтън ще кажа ,че и аз се учудих ама не обвинявам редакторите. Трудно е да се следи всичко в медиите. Понякога нещо може да се пропусне.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хамилтън ( преди 15 години )
    Ауто медия защо не сте публикували тази новина ? Сега като прочетох какво е пейстнъл ghjghj и се разрових в Гугъл оказа се ,че три Български сайта са оповестили новината ,че Фолксваген тази године вече е най-продавания Автомобил в света като е изпреварил Тойота. Това е важна новина все пак. Още по важно е и изказването на Японските Авто-експерти ,че Ауди са добри и Фолкваген са добри и били голям залък за Тойота.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До Радев ( преди 15 години )
    Е ти пък Радев да обиждаш така на "супер тъпо парче"?? Той ghjghj=qwerty=Анонимен си има диагноза "ВАГ-ПОРШЕ умопомрачено фенче". Толкова се е заслепил, че и очила за слънчево затъмнение немогат да му помогнат ;)
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    Елементарен!!! Аз който ди донесох от 9 кладенци вода. Явно те е яд ,че Фолксваген вече са производител 1 в света! Това ,че правят добри коли и , хората ги предпочитат не трябва да те озлобява и да говориш тъпотии и да се излагаш. Просто си един ПРАЗНОДУМЕЦ, който явно се изживява като философ. Пак ти казвам продавай си доматите и не се изживявай като Авто-експерт щото стана ясно ,че хабер си нямаш за какво става въпрос.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 15 години )
    И да не ти го бе писал, всички го разбрахме ,че си тъпо ***. Кой кого успива? Аз доколкото прочетох какво ти е копирал то Фолксваген е продал повече коли за тази година от Тойота? Или за теб по-малкото бройки са повече продажби? Виж явно си бавноразвиващ и не възприемаш спри да се излагаш ,вече става наистина много смешно.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    Много си елементарен!Как може да говориш,че някой е добре,когато е на загуба..?!?Не ми се занимава с теб,не си ми на нищо.Наистина си супер тъпо парче!
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    radev ( преди 15 години )
    Не ме наричай тъпо *** като изпаднеш в безизходица.*** си ти,щом пишиш безмислици точно под тази статия.Стана смешен.Български секънд хендер си ти,хванал се на евтините реклами като риба.Аз вярвам на цифрите,не на думи.Явно ти не можеш да смяташ.VW не е най-продаваната марка.А този японец беше казал и едни други думи прди 4 години.Добре ги успива.VW по-добре да поглеждат зад гърба си.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    Какъв интелект бе? Как може да говориш точно ти за интелект? Ето показах ти цифри ,факти ,изказвания на автомобилни експерти и то от Япония! Интелигентен човек веднага би разбрал. А ти ръсиш само празни приказки. ТАкива като теб се наричат ПРАЗНОДУМЦИ. Ако можеш да докажеш тезата си давай факти. Като си на пазара и си продаваш доматите, може да дрънкаш квото си искаш на дебелите лелки на женския пазар. Ама в Авто-форум да дрънкаш смехории само доказва колко си умстевно ограбен.