IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche продава 25% от собствеността си?

От Porsche са започнали преговори с потенциални купувачи за продажба на 25% от акциите, съобщава списание Forbes.

Porsche продава 25% от собствеността си?
Според неофициални данни има възможност Porsche да продаде ¼ от собствеността си на купувачи от Близкия изток (Абу Даби и Катар).

Според изданието Automotive News, от Porsche са признали за „многообещаващи преговори с потенциален инвеститор”, но не са уточнили за какво става въпрос.
Очаква се с продажбата на част от собствеността си Porsche да получи 3 до 4 милиарда евро, което ще позволи да бъдат погасени част от кредитите на фирмата. Както е известно, Porsche натрупа дългове от над 9 милиарда евро от получени кредити за закупуване на 51% от акциите на групата Volkswagen.
По-рано през месеца, от VW предложиха да купят  Porsche и така да помогнат на фирмата да разсрочи плащанията си към кредиторите. В последния момент от VW се отказаха и прекратиха преговорите, като заявиха, че сумата искана от фамилната фирма (11 милиарда евро) е доста завишена.
В началото на тази седмица от VW прекъснаха и разговорите за формиране на Алианс VW, Porsche, отново поради различни финансови интереси на двете фирми.
0 от 500