IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen прекрати разговорите с Porsche

Volkswagen реши да прекъсне засега разговорите за сливане с производителя на спортни автомобили Porsche.

Volkswagen прекрати разговорите с Porsche
Планираната за днес нова среща между представители на двете фирми няма да се състои. За прекъсване на разговорите съобщи шефът в Борда на VW Бернд Остерлох (Bernd Osterloh), според който при сегашната ситуация са изчерпани възможностите за конструктивни преговори.

„Не ние поискахме тези преговори. Няма да допуснем  дискредитиране на Volkswagen защото Porsche няма никаква концепция за бъдещето”, заяви Остерлох.
Според информационната агенция DPA, във Volkswagen считат, че управата на Porsche пристъпва към разговорите неправилно, а финансовата ситуация на фирмата е „много подозрителна”.  
Семейната фирма Porsche досега успя да закупи малко над 50% от акциите на Volkswagen, като планираше този дял да достигне 75%. Този план обаче се провали, когато стана ясно, че Porsche е задлъжняло значително. Говори се за дългове от най-малко 9 милиарда евро, докато при разговорите стана ясно, че Volkswagen разполага със значителни свободни средства.
Според Октерлох, сега от Porsche трябва да покажат каква стратегия избират. „Първо в Porsche трябва вътрешно да се разберат, най-вече със заетите във фирмата. След това да се обърнат към Volkswagen, трябва да е ясно за какво въобще говорим – продажба, сливане или нещо съвсем различно” каза Остерлох.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    кр. радев ( преди 14 години )
    Дори за непознатите е ясно,че ако VW имаха пари,щяха да направят наистина нов Голф,а не да се излагат.От това,и от фалшивите им лозунги много ми паднаха в очите.Обикалям шоурумите да пробвам и да ми правят оферти,и най-разочарован съм от Голф 6.От VW наистина мислят хората за ***!
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Поредната изопачена платена публикация , кредитите от банки които е взел Фолксваген възлизат на тези 9 милиарда не на Порше. В момента Фолксваген е в позиция ПАРТЕР , не Порше. Точно заради това правителството на Германия одобри поглъщането на Фолксваген от Порше зада не изпадне в ситуацията на Опел а марката да се запази изцяло немска.За по-толяма точност Порше претежава 54% от народната кола а със това и част от нейните дългове.Колкото и да не се иска на заклетите фенове на марката в батака.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    1 курник + 1 *** = 1 *** курник
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ванката ( преди 14 години )
    Значи за сега няма да се обединят! :) И дано не го направят! :) (лично мое мнение)
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Chitatel ( преди 14 години )
    1+1 ne vinagi e = na 2 ...