IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отново се заговори за възраждане на Isetta

Стана ясно, че BMW обединява сили с британския университет Бат за разработка на ново семейство екологични градски автомобили.

Отново се заговори за възраждане на Isetta
Това сътрудничество даде повод за спекулации, че BMW възнамерява да възроди създадената преди 50 години Isetta. Малката градска кола на BMW е идеална за претоварените съвременни градски улици.

Идеята е миниавтомобилът да има монтиран отзад двигател, който заедно с малкия размер ще позволява отлична управляемост и лесно паркиране. Интериорът ще бъде по подобие на  Toyota iQ и ще може да настани трима възрастни.
Източници от BMW са заявили, че ако се прави, новата Isetta няма да има нищо общо със старата, а по-скоро ще бъде автомобил на бъдещето. Колата ще се монтира с малки бензинови и дизелови двигатели, които ще имат среден разход около 2 литра  на 100 км. пробег. Вредните емисии от СО2 ще са под 90 г/км.
Ще има и изцяло електрическа версия на бъдещата Isetta. Сега BMW разработва подходящия акумулатор за своите бъдещи електромобили, който първо ще бъде изпитан при  MINI e.
Целият проект трябва да завърши за около 5 години и на пазара да се появи цяло семейство от икономични и високоефективни мини автомобили с марката Isetta. Първата Isetta най-вероятно ще видим още през 2011.
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    d-r dre ( преди 15 години )
    vsi4ki imitirat TOYOTA estestveno
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 15 години )
    Дано са ви железни нервите, защото ще ставаме свидетели, как градовете малко помалко, ще се пълнят с подобни грозни мехури като този.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ванката ( преди 15 години )
    *** грозната кола!Да ми я подаряват няма да я взема! :(
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ......... ( преди 15 години )
    mi mn qsno 4e 6te se napulnqt pone kolata 6te e ka4estvena
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    А,като станем Петият елемент,ще ходим ли все още на земята,ще се храним ли с храни произведени от земята и ще вярваме ли в Бог или ще дръпваме по една молитва на великия Прогрес и Наука - майката и бащата на всичко?Поне според някой,де!Ами,храните сигурно ще са нещо велико и съвършенно (разбирай,чиста химийка),произведени естествено в някой много,готин и съвършен завод,създаден пак благодарение на великия Прогрес!Имаше до скоро,една партия и идеологийка,дето цели 45 години тръбеше за Прогрес.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 15 години )
    И като я пуснат на цена 20 000 Евро и градовете ще се напълнят, разбирате ли.Ако се прави такава кола то тя трябва да е евтина.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    baj hui ( преди 15 години )
    Нека си е примиум марка.Търсенето се променя, психологията на потребителя също.Не може още 200 години да я караме с 5-та и 7-*** серия.Алтернативите за транспорт нарасват, внуците ни сигурно ще са виждали автомобил само в учебниците по история."Петия елемент" от филм ще се превърна в предсказание, както и много други неща....
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    PDP ( преди 15 години )
    БМВ е премиум марка ! Вервайте ми !