IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спадът продължава и през април, Fiat бележи успех

Дванайсети последователен месец продажбите на нови автомобили в Европа падат.

Спадът продължава и през април, Fiat бележи успех
През април на Стария континент са продадени 1 251 862 автомобила, което е с 12.3% по-малко от същия месец на миналата година.

На този фон групата Fiat постига значителен успех. Fiat Group (в която влизат Fiat, Alfa Romeo и Lancia) са успели да повишат продажбите си през април на годишна база с 9.7%.
Друг печеливш през април е корейската фирма Hyundai, която от своя страна е успяла да продаде в Европа с 4.7% повече автомобили в сравнение с април 2008.
Общо продажбите на Fiat Group през месеца са 121 671, а на Hyundai 27 454 автомобили.
Една друга марка обаче е постигнала невероятен успех през април, като е повишила продажбите си с 60.4% спрямо същия период на миналата година!

Това е румънската Dacia, член на групата Renault, като за това са допринесли продажбите на обновения Logan и на Sandero, които имат доста атрактивни цени на европейските пазари.
През отминалия април само още две марки са успели да реализират нарастване на продажбите на годишна база - Chevrolet (+4.5) и Skoda (+0,4%). Всички останали отбелязват спад. Най-големият европейски производител VW Group има продадени 284 607 автомобили през април, което е с 4.2% по-малко от април 2008.
Значително по-голям е спада при луксозните марки. Продажбите на  на Daimler (Mercedes-Benz и Smart) са понижени с 26.3%, а на BMW Group с 31.2%. Спадът при френските марки е 14.7% при PSA Peugeot Citroen Group и 14.0% при Renault. Продажбите на Toyota в Европа падат с 22.4%, докато при GM и Ford спадът на продажбите спрямо април 2008 е съответно 13.1% и 6.3%.
0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    коравия ( преди 15 години )
    Какво стана с VW ГРУП..?!Нали щяха да стават първи,... талашари и фалшив PR!
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    PDP ( преди 15 години )
    къв премиум може да са БМВ, Мерцедес, Ауди? Ауди а2, А3, бмв 1 , 3, мерцедес а, б - премиум марки са лексус и инфинити там издънки няма.
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    cowboy ( преди 15 години )
    много съм виждал!
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 15 години )
    А за марките от премиум сегмента - те никога нямат да бъдат служебни коли на обикновен чиновник. Колко служители в банка или фирма сте виждали с БМВ, Мерцедес, Ауди?
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 15 години )
    Абе то хубаво, ама в Германия може да се купи чисто нова ФИАТ Панда за 5000 евро. Не нов внос, а нов автомобил. Колко от другите марки имат такъв автомобил? И аз си мечтая за Бентли, но за сега карам Рено Клио. А за продажбите на нови автомобили в България: в тези данни влизат поръчките на служебни и полицейски автомобили, а всички виждаме какви марки предпочитат фирмите. За тях съответно има и големи отстъпки, а не като за частно лице.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    cowboy ( преди 15 години )
    Хубав пост, но не е за тук!
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    саня ( преди 15 години )
    Направихте ли си извода от цялата тази трагикомична историйка?Аз да-политиците ни са алчни ***,ВИПовете ни са сбирщина ***,които просто използваха два месеца да дигат пара и да се правят на циркаджий,а ние сме най-простите в случая,защото ревахме като гледахме слепите дечица и пускахме смс-и до дупка.И кво?Нико Тупарев лятото пак ще е в Приморско при Здравкови и ще се надсмиват на *** като нас.Какво са събрали?Като сложим ДДС-то и ги разделим на осем направихме нещо-да,една дупка във водата! Това е цитат от един форум. До някъде съм съгласен. Разбира се, обещанията, че в този сезон няма да има скандали и интриги не се осъществиха, но това е нормално като се има предвид какво е по принцип предаването, а именно комерсиално. Но защо тогава обещаваха неизпълнимото?Друг интересен момент е промененото екранно присъствие на титуляра Ники Кънчев. Защо ми се струва, че Кънчев до известна степен имитира леко просташкото и скандално водене на Милен Цветков от миналия сезон на Биг Брадър? Наистина му трябваше малко да се "поочупи", обаче често изглеждаше доста преиграно. Лично според мен обаче, въпреки добрата чистосърдечна благотворителна кауза на Vip Brother 3, предаването не може и не трябва да отменя държавата. Тези, от които зависи социалната политика не правят необходимото. А Масларова дори отказа да участва в предаването, поне да беше приела заради ПР-а, но явно смята, че има достатъчно излъскан имидж, нещо, в което дълбоко греши.Не съм го писала аз, а цитирах от тук: http://cowboy.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/05/14/vip-brother -3-izvodi.334758
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    pi4 ( преди 15 години )
    Поздрав за всички с тази песен: http://cowboy.blog.bg/muzika/2009/05/15/wouldn-t-it-be-good.334984
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 15 години )
    Жоро с тебе бешеТи х*я му държеше,и спермата ядешеТака мечнтаеш ти
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    PDP ( преди 15 години )
    Гледам статистиката и виждам http://grandtech.bg/avensis/svab-2009-4.pdf Тойота 1200 автомобила - качествени автомобили на добра цена, после гледам ауди 200 автомобил - качествени автомобили на неразумна цена. кво толкова, по интересно е фиатската алфа е продала 12 автомобила - скъпо и некачествено ! Хората вече не са прости, четат инетересуват се има статистики за всичко ...