fallback

Първи информации за новото поколение на Audi A3

Това са първите компютърни образи на новия Audi A3, който ще бъде на пазара от началото на 2011 г.

Британското списание AutoCar съобщава, че за първи път при семейството на А3 ще се появи и седан, предназначен за пазара в САЩ. Заедно  с него ще видим традиционния хечбек, sportback и кабриолет. Решението да се добави седан към разновидностите на А3 се определя от експертите като добро, защото версията на А4 с четири врати доста нарасна по размери през последните години. От 1994 г. когато се появи първото поколение на А4, тя увеличи дължината си с цели 320 мм, широчината се увеличи с 90 мм, а височината с 15 мм. Сега новият седан  Audi A3 ще има размери подобни на тези които предлага Volkswagen Jetta с дължина около 4550 мм. За разлика от доста консервативната Jetta, новият седан A3 ще има профил на купе, но ще предлага и много място за багаж с обем на багажника от над 500 литра. Това е със 130 литра повече от това което предлага днешния  A3 Sportback. Бъдещето поколение на А3 ще бъде произвеждано на нова платформа, която ще служи и на модели на „роднинските” Seat, Skoda и Volkswagen. Окачването ще запази комбинацията от  MacPherson отпред и четири раменна конструкция отзад. Новият A3 няма да предложи радикални промени в дизайна, както личи от компютърните образи, като ще запази стила, който помогна на автомобила да реализира повече продажби в много европейски страни от Серия-1 на BMW и А-Клас на Mercedes-Benz. Audi ще представи новото поколение на A3 с базисен турбодвигател TFSI с обем 1.2 литра и мощност 105 к.с. Това е малко повече от мощността на днешния базисен двигател на А3, бензиновия 1.6, като новият двигател обаче ще има с 15% по-нисък разход на гориво. След него ще идва версията с двигател с обем 1.4 литра и мощност 140 к.с., следван от 1.8 с мощност  170 к.с. и 2.0 TFSI с мощност 210 к.с. „Горещият” S3 quattro ще остане с 2.0 turbo, но с повишена мощност с 15 коня до 280 к.с. При дизеловите двигатели за А3, базисен ще бъде 1.6 TDI с мощност 105 к.с. При него стандартно ще бъде монтирана системата stop-start и той ще има среден разход на гориво от под 4 литра на 100 км. Сред другите дизелови агрегати ще бъде и двулитровия с две разновидности на мощността - 140 и 170 к.с. В Audi работят и върху версия на този двигател с две турбини, като казват, че ще постигнат мощност подобна на тази при двулитровия би-турбо на BMW – 204 к.с. Стандартно новото Audi A3 ще бъде със задвижване на предните колела, но ще има и версия със система 4х4. Освен механичната скоростна кутия с шест степени, която ще бъде базисна, ще се предлага и трансмисия със седем предавки и два съединителя.
Тагове:
fallback
  • #37
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    ОТ мен струи единствено желание да те повозя на моя ***.
  • #36
    325d ( преди 15 години )
    "Най-бързото А У Д И"-това може да е ник само най-простия селянин,който скоро е чул,че има такава марка.От него струи желание някой да го повози,в култувия за него модел 80.Поведение на отчаян комплексар.Иначе А6,А8 за него са само двубуквени означения с неясно съдържание.С две думи,обезоръжаващо ***!!!
  • #35
    325d ( преди 15 години )
    Всички сте ***!Никой от вас няма ново Ауди,само голтаци!
  • #34
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    При А8 няма ЕС-*** , влез в час.
  • #33
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Ква снимка ша изпратиш е *** скъсан, казал съм ти да бегаш от темата за АУДИ бе пробит чувал и стига писа под други имена бе полска мишко.
  • #32
    VeR ( преди 15 години )
    A i koga sum predpolagal finansovoto ti sustoqnie. Kazah samo,4e ako ima6 7ca da si q karash sus zdrave. No mai teb te biva samo da obijdash po forumi i da se pravish zad komputura. Ne sum az vinoven,4e nqmash pari, a az imam. Aide sus zdrave, za6toto znam,4e ne ti stiska da doidesh da mi go kaje6 v liceto. I vij, ne mi puka dali mi vqrvash, ako iska6 mi vqrvai, no samo ne obijdai zad monitora i ne se pravi na muj
  • #31
    VeR ( преди 15 години )
    koga sum napisal "инжЕнеr" i spri da obijdash. Ela da mi kaje6 li4no ,4e sum sopolanko i da vidish dali jiveq vuv fantazii
  • #30
    .......... ( преди 15 години )
    mn grozno kakto vinagi razkra4eno e kato jaba grozni4ka si e
  • #29
    ghjghj ( преди 15 години )
    Ми ти ако си инженер не знам как изобщо си завършил!!! Да не си правил *** на ректора? Иначе тъпата ти глава щеше да се е сетила ,че Ауди са 1 в дизайна . Освен това инженерите в Ауди са 1000 пъти по навътре в нещата от *** като теб. Едно е да си оправяш Радиоточката и съвсем друго е да правиш коли. А това ,че тия с хубавите коли ти изглеждат облъчени е просто поредната жлъчна завист изядаща тъпата ти глава. Един ден като видиш кола на живо тогава ела пак да коментираш.
  • #28
    ххх ( преди 15 години )
    Като начало научи как се пише правилно инжЕнер, сополанко! И е адски глупаво да предполагаш финансовото ми състояние. Живей във фантазиите си! Аз съм в реалността ;)
fallback
Последни