fallback

Първи информации за новото поколение на Audi A3

Това са първите компютърни образи на новия Audi A3, който ще бъде на пазара от началото на 2011 г.

Британското списание AutoCar съобщава, че за първи път при семейството на А3 ще се появи и седан, предназначен за пазара в САЩ. Заедно  с него ще видим традиционния хечбек, sportback и кабриолет. Решението да се добави седан към разновидностите на А3 се определя от експертите като добро, защото версията на А4 с четири врати доста нарасна по размери през последните години. От 1994 г. когато се появи първото поколение на А4, тя увеличи дължината си с цели 320 мм, широчината се увеличи с 90 мм, а височината с 15 мм. Сега новият седан  Audi A3 ще има размери подобни на тези които предлага Volkswagen Jetta с дължина около 4550 мм. За разлика от доста консервативната Jetta, новият седан A3 ще има профил на купе, но ще предлага и много място за багаж с обем на багажника от над 500 литра. Това е със 130 литра повече от това което предлага днешния  A3 Sportback. Бъдещето поколение на А3 ще бъде произвеждано на нова платформа, която ще служи и на модели на „роднинските” Seat, Skoda и Volkswagen. Окачването ще запази комбинацията от  MacPherson отпред и четири раменна конструкция отзад. Новият A3 няма да предложи радикални промени в дизайна, както личи от компютърните образи, като ще запази стила, който помогна на автомобила да реализира повече продажби в много европейски страни от Серия-1 на BMW и А-Клас на Mercedes-Benz. Audi ще представи новото поколение на A3 с базисен турбодвигател TFSI с обем 1.2 литра и мощност 105 к.с. Това е малко повече от мощността на днешния базисен двигател на А3, бензиновия 1.6, като новият двигател обаче ще има с 15% по-нисък разход на гориво. След него ще идва версията с двигател с обем 1.4 литра и мощност 140 к.с., следван от 1.8 с мощност  170 к.с. и 2.0 TFSI с мощност 210 к.с. „Горещият” S3 quattro ще остане с 2.0 turbo, но с повишена мощност с 15 коня до 280 к.с. При дизеловите двигатели за А3, базисен ще бъде 1.6 TDI с мощност 105 к.с. При него стандартно ще бъде монтирана системата stop-start и той ще има среден разход на гориво от под 4 литра на 100 км. Сред другите дизелови агрегати ще бъде и двулитровия с две разновидности на мощността - 140 и 170 к.с. В Audi работят и върху версия на този двигател с две турбини, като казват, че ще постигнат мощност подобна на тази при двулитровия би-турбо на BMW – 204 к.с. Стандартно новото Audi A3 ще бъде със задвижване на предните колела, но ще има и версия със система 4х4. Освен механичната скоростна кутия с шест степени, която ще бъде базисна, ще се предлага и трансмисия със седем предавки и два съединителя.
Тагове:
fallback
  • #47
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Ямбол ша и се види кат Париж.
  • #46
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Дай и *** да види къв *** си.
  • #45
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Ще ти подам ПИТОНА под вода - нямаш нужда от вазелин.
  • #44
    325d ( преди 15 години )
    Палиш се точно като младо гейче,ще те укротя с питона,твоето си стои.Сега лягам с гаджето,че ми се усуква около врата,и се смее какъв селянин си.Да бе,и тя е чувала за Ст. Загора,но мисли,че е някъде в ямболско.
  • #43
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Грозник , селска кратуно , долен *** си ти щом пишеш под сто ника, страхлив мишок . Ела та те повозя на спринтера.
  • #42
    325d ( преди 15 години )
    ще дойда моето момче,не се пали предварително,аз ще те оправя.Тогава ще те видя какво ще пишеш.Само си приготви вазелин,да не те боли.Това Ст.Загора какво е,някъде в Родопите ли е?Звучи адски селско.
  • #41
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Ела до Ст. Загора да ти *** м*йката в мръсния г*з.
  • #40
    325d ( преди 15 години )
    ...хи,хи,хи,ти друго за возене и нямаш,... баси цървула!Ти гледай да не дойда АЗ до провинцията ... та да ми носиш мед после,ох котьо,как ще се усукваш ...
  • #39
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Ти си "Хихикащият г*з" е жълта мутро.
  • #38
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Няма такъв модел БМВ е *** селски бек, грозник с малка *** като мишка
fallback
Последни