fallback

Първи информации за новото поколение на Audi A3

Това са първите компютърни образи на новия Audi A3, който ще бъде на пазара от началото на 2011 г.

Британското списание AutoCar съобщава, че за първи път при семейството на А3 ще се появи и седан, предназначен за пазара в САЩ. Заедно  с него ще видим традиционния хечбек, sportback и кабриолет. Решението да се добави седан към разновидностите на А3 се определя от експертите като добро, защото версията на А4 с четири врати доста нарасна по размери през последните години. От 1994 г. когато се появи първото поколение на А4, тя увеличи дължината си с цели 320 мм, широчината се увеличи с 90 мм, а височината с 15 мм. Сега новият седан  Audi A3 ще има размери подобни на тези които предлага Volkswagen Jetta с дължина около 4550 мм. За разлика от доста консервативната Jetta, новият седан A3 ще има профил на купе, но ще предлага и много място за багаж с обем на багажника от над 500 литра. Това е със 130 литра повече от това което предлага днешния  A3 Sportback. Бъдещето поколение на А3 ще бъде произвеждано на нова платформа, която ще служи и на модели на „роднинските” Seat, Skoda и Volkswagen. Окачването ще запази комбинацията от  MacPherson отпред и четири раменна конструкция отзад. Новият A3 няма да предложи радикални промени в дизайна, както личи от компютърните образи, като ще запази стила, който помогна на автомобила да реализира повече продажби в много европейски страни от Серия-1 на BMW и А-Клас на Mercedes-Benz. Audi ще представи новото поколение на A3 с базисен турбодвигател TFSI с обем 1.2 литра и мощност 105 к.с. Това е малко повече от мощността на днешния базисен двигател на А3, бензиновия 1.6, като новият двигател обаче ще има с 15% по-нисък разход на гориво. След него ще идва версията с двигател с обем 1.4 литра и мощност 140 к.с., следван от 1.8 с мощност  170 к.с. и 2.0 TFSI с мощност 210 к.с. „Горещият” S3 quattro ще остане с 2.0 turbo, но с повишена мощност с 15 коня до 280 к.с. При дизеловите двигатели за А3, базисен ще бъде 1.6 TDI с мощност 105 к.с. При него стандартно ще бъде монтирана системата stop-start и той ще има среден разход на гориво от под 4 литра на 100 км. Сред другите дизелови агрегати ще бъде и двулитровия с две разновидности на мощността - 140 и 170 к.с. В Audi работят и върху версия на този двигател с две турбини, като казват, че ще постигнат мощност подобна на тази при двулитровия би-турбо на BMW – 204 к.с. Стандартно новото Audi A3 ще бъде със задвижване на предните колела, но ще има и версия със система 4х4. Освен механичната скоростна кутия с шест степени, която ще бъде базисна, ще се предлага и трансмисия със седем предавки и два съединителя.
Тагове:
fallback
  • #67
    Ar.Senna do XXX ( преди 15 години )
    Във връзка с коментара за Audi S8, като завали сняг качи се на някой Мерц или БМВ и ще усетиш тръпката,иначе в Ауди скучно ще стигнеш там на където си тръгнал ;)
  • #66
    Котоошу ( преди 15 години )
    Скрий са ва ***.
  • #65
    пурко ( преди 15 години )
    Къде отидоха коментарите? Без тях нищо не струва статийката ви, преписана с левия крак кой знае от къде ;)
  • #64
    325d ( преди 15 години )
    този ХХХ е поредния изхвърляч,само комплексари
  • #63
    Triforce ( преди 15 години )
    Значи е време да се качиш в новата 7-*** серия, да останеш ТОТАЛНО разочарован! :)
  • #62
    ххх ( преди 15 години )
    Къде скочихте на А8 и 7-*** серия? В статията пише за нисък среден клас. Тази подметка трябва да е конкурент на Голф. Ама хайде и аз да се изкажа за черешката на тортата. Имам няколко стотин колометра с S8. Не ме впечатли с нищо!
  • #61
    БайХйуй ( преди 15 години )
    s8 е с 10 цил двигател....s-line е визуален пакет за не-s моделите....
  • #60
    Triforce ( преди 15 години )
    Audi S8? Това не е ли S-line на А8?
  • #59
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Няма ЕС-*** на А8 нито външно , ни вътрешно. Има само спортен пакет , който включва : седалки, волан,окачване,джанти и капак на багажника. НЯМА Ес-*** НА А8 , не до Порше-запад ами до Инголщад ако искаш питай.
  • #58
    Анонимен ( преди 15 години )
    prili4a na Wv ciroco(nz dali se pi6e6 taka)
fallback
Последни