IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel представи Insignia OPC

Днес Opel официално показа „горещата” версия на Insignia, която е с традиционно обозначение OPC (VXR при Vauxhall).

Opel представи Insignia OPC
Агресивният дизайн на предната част на каросерията е изпълнен в стила на концепцията Opel GTC. Окачването на колата я е приближило до пътя с 10 мм в сравнение със стандартния модел. 


Най-мощната Insignia е с предаване на движението към четирите колела, с електронно управляван заден диференциал (eLSD), който може да разпределя движещия момент между задните колела. 


Двигателят на Opel Insignia OPC е модернизирана версия на шестцилиндровия би-турбо с обем 2.8 литра на General Motors. Специално за OPC агрегатът е с повишена мощност (от стандартните 260 на 325 к.с.). Двигателят се комбинира с механична скоростна кутия с шест степени. 


По данни на Opel, Insignia ОРС може да ускорява от нула до 100 км/час за 6 секунди. Максималната скорост на автомобила е ограничена електронно до 250 км/час. Горещият Opel Insignia OPC е със спирачна система от Brembo. 


Може да се избира между джанти с размер 19 или 20 цола, има спортни седалки Recaro, нов волан с метални елементи и променен лост за скоростната кутия. Продажбите на Opel Insignia OPC в Европа ще започнат това лято. 

0 от 500