fallback

Audi RS5 ще е с V8 двигател и мощност 450 к.с.

Става ясно, че бъдещият Audi RS5 ще бъде с двигателят V8 с обем 4.2 литра, монтиран сега на RS4 и R8.

Според най-новите информации, автомобилът ще има мощност 450 к.с., което означава, че основният конкурент BMW M3 ще изостава с 30 к.с. Двигателят на бъдещия Audi RS5 ще се комбинира със скоростната кутия S-Tronic, която има два съединителя и седем предавки. Предаването ще бъде изпитаната система 4х4 Quattro. Спирачките ще са керамични. Най-новите шпионски снимки показват, че във външния вид на Audi RS5 ще правят впечатление големите отвори за въздух, алуминиевите черупки на външните огледала и новата изпускателна система. Ще се върнем на този автомобил когато се появят повече данни за него.
Тагове:
fallback
  • #28
    до qwerty ( преди 15 години )
    по-леко с години,че се увлече.Пиезоинжекторите са всъщност част от 2-та генерация.През същата тази година Пежо се хвалеше със същото с каквото и Ауди.Така,че кой е бил пръв не е толкова важно,дори мисля ,че французите са първи.Въпроса е,че нищо уникално няма в това,дали няколко месеца по-рано или по-късно си внедрил нещо!Другите обачи се развиха,а VW предлага помпаюдюза,и говори за някакъв бъдещ 1.6 Common rail.В момента масов мотор е само 2.0 TDI CR,до там.
  • #27
    qwerty ( преди 15 години )
    Ти прочете ли ПЪРВИЯ В СВЕТА ДИЗЕЛОВ МОТОР С ПИЕЗО ИНЖЕКТОРИ .. Да инжекторите са изработени от БОШ както и фаровете на всички коли са НELA и т.н. електрониката на БМВ ,Ауди и Мерцедес се произвежда в САЩ. Важното е ,че БМВ една година по-късно пуснаха своя дизел с пиезо инжектори, който се оказа в 99% копие на Ауди-мотора. А Мерцедес едва 2 години по-късно пускат такъв мотор.
  • #26
    до qwerty ( преди 15 години )
    Освен това,ако си наясно,ще разбереш от твоя линк,че този мотор е 2-nd generation Common rail.От същата година всички други пускат мотори с тази с-***,без Опел.
  • #25
    до qwerty ( преди 15 години )
    Така де,инжектора е Бош,някакъв коментар...?!И там пише 2003,което е с 6 години по-късно от първите Common rail.И пак на въпроса,колко такива мотора има "концерна майка" от 2003 до ден днешен?Че те скоро пуснаха трицилиндровия 1.4 TDI помпа-дюза,какво да говорим!А този 3.0 V6 TDI не е нещо особено.Почти всички имат такъв,дори с по-добър въртящ момент и мощност.По-добре ти чети какво излиза,не се самоограничавай с VW/Audi,там няма да се обогатиш особено.
  • #24
    qwerty ( преди 15 години )
    Добре разбирам ,че нищо не сте чели по въпроса ама чак да се нахвърляте и спорите, колко са напред БМВ и Мерцедес... Като не знаете просто кажете- не знаем, не четем и т.н. ама да спорите!! Ето ви малко да четете пък може и да разберете ,че има и по-добро от БМВ и Мерцедес и то отдавна: http://audibg.com/index.php?showtopic=54890
  • #23
    до qwerty ( преди 15 години )
    VW и Audi последни въведаха Common rail,това е факт!Дори корейците ги изпревариха!Колко мотора на VW в момента са Common rail?Отвори им сайта.Аз няма да ги сравнявам с големите,БМВ и Мерцедес,те нямат стигане.Само ще отвря сайта на Hyundai,и на пръв прочит виждам 8 Common rail дизела.Дори те имат повече от "концерна майка".
  • #22
    до qwerty ( преди 15 години )
    ...и защо системата на впръсквне е Бош?Защото и инжекторите са Бош.СТИГА СТЕ ПИСАЛИ НЕБИВАЛИЦИ,КАТО МАЛКИТЕ ДЕЦА!Това ви кара да се чувствата съпричастни ли,какво?***,пич,ти имаш психични проблеми.Да извърташ факти в подкрепа на филанкишията (в случ. Ауди) от което се чувстваш удовлетворен...?!?Наистина си за клиника,мой човек!
  • #21
    qwerty ( преди 15 години )
    Разбира се ,че това нещо което си писал не е вярно. Фолксваген успоредно с Комън Рейл(който монтираха само на Ауди)правеха и помпа дюза(който монтираха само на Фолксваген)сега вече се отказаха от Помпа-дюзата и във Фолксвагените се монтира Коман Реал. А първия в света дизелов мотор с пиезоинжектори е на Ауди Коман-рейл двигателя спечели пръва награда през 2004г. и през 2005 г. първи от БМВ последваха примера на Ауди и започнаха да произвеждат същите, малко след това и Мерцедес го направиха.
  • #20
    до qwerty ( преди 15 години )
    А за да сме напълно точни,трябва да знаеш,че тези с-ми са на Бош.Ауди-Мауди или които и да са,нямат нищо общо с инжекторите,и дори с турбините,които също не са техни.И дори първия готов мотор 3-то ппоколение Common rail го показа един азиатски производител,доста преди VW и Audi.Просто да сме точни,де... Ауди са добри,но им преписвайте несъществуващи заслуги.
  • #19
    is-f ( преди 15 години )
    ок мерси, вече имам япоски нов автомобил много съм доволен, търся за жена ми и искам малко да разнообразя за това се ориентирах а3 или голф, но още днес ще прегледам сивика.
fallback
Последни