IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz призна за проблем с V8 мотора в новата S-Class

Компанията прави сервизна акция за повече от 27 000 коли в Северна Америка

Собствениците на 26 260 седана Mercedes-Benz S 580 и 930 собственици на Mercedes-Maybach S 580 ще трябва да посетят непланирапо сервизите на германския производител в Северна Америка. Причината е проблем с V8 двигателя, който може да спре и да не стартира отново. В някои случаи това води до повреда на катализатора.


Mercedes V8


Инженерите на Mercedes-Benz са открили, че дефектът може да доведе до впръскване на твърде много гориво в цилиндрите. Температурата на отработените газове ще се повиши, което ще доведе до повреда на катализатора и спиране на двигателя. Проблемът не се проявява по никакъв начин и водачът няма да може да види предупреждения за него, докато не светне Check Engine.

Автомобилите, произведени през периода 2021-2023 г., са изложени на риск, а от миналото лято броят на оплакванията на собствениците за коли с двигатели, които спират или не стартират, се е увеличил значително. Този факт принуди Mercedes-Benz да инициира изтегляне на повече от 27 000 луксозни седана. При тях проблема не може да бъде разрешен дистанционно - трябва да се посети дилъри и да се провери горивната система.

Това не е първият път, когато Mercedes-Benz вкарва Maybach Z223 в сервиза - преди време лимузините с V12 бяха изтеглени поради проблеми със заземяването. Интересното е, че през 2021 г. германската марка продължи да доставя S-Class и Maybach, дори когато беше изправена пред недостиг на V8 двигатели.


0 от 500