IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем със спирачките при 1,5 млн автомобила удря по печалбата на BMW

Дефектната система е произведена от Continental, чийто акции също се сринаха

Акциите на BMW стигнаха най-ниското си ниво от 2 години насам, като загубиха 12% от стойността си. Причините са ниското търсене на автомобили на марката на китайски пазар, както и на голям проблем със спирачна система, доставена от компанията Continental, чийто акции също паднаха с 10%.


BMW


От BMW обявиха, че проблемът е открит при 1,5 млн автомобила, което още се отрази негативно на продажбите през втората половина на годината. Около 1,2 млн превозни средства вече са предадени на клиенти, като те ще бъдат проверени за неизправности с безжичен софтуер. Другите 320 000 коли обаче не могат да бъдат предадени, поне засега.

Като цяло, баварският концерн ще понесе загуби в размер на стотици милиони заради гаранционни разходи през третото тримесечие на годината. Това, заедно с продължаващото намаление на търсенето в Китай заради влошената икономическа обстановка в страната, кара BMW да намали прогнозната си печалба за 2024 г.

По-рано това лято BMW обяви и други голяма сервизна акция, която ще засегне повече от 100 000 автомобила, продадени на американския пазар. При тях е открит проблем със стартера, който прегрява. За отстраняване на повредата баварците отново ще разчитат на софтуер, който трябва да бъде обновен.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    БМВ са доста грозни и кичозни коли, тумбести до неузнаваемост подобно на старите аудита от преди 20 години, това са коли които приличат на понички,а не на коли.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Малко, или не много малко, притеснително е, че за решаването или дори диагностика на чисто механични проблеми се говори за софтуер. Тази производители съвсем откачат вече със софтуеризирането на колите.
  • #4
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 дни )
    До 3 това сигурно си го повтаряш всеки път когато си висиш в сервиза и някой мАстер ти обяснява някви неща, а ти тъжно броиш баварците които си минават спокойно покрай сервиза.
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Ох ( преди 5 дни )
    То тази мъдрост си е отдавна. Ако БМВ мине покрай сервиз, без да спре, значи не му работят спирачките
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    хаха ( преди 6 дни )
    хейтър
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Само така... ( преди 6 дни )
    Фалит за германистанските таралясници и прехвалено им "качество"!