IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster измина 386 километра с едно зареждане

Електрическата кола измина разстоянието по трасето на рали Monte Carlo d’Energies Alternatives.

Tesla Roadster измина 386 километра с едно зареждане
Електрическите коли, често биват критикувани за сравнително късото разстояние което могат да изминат с едно зареждане на акумулаторите. Честото зареждане е сериозен недостатък, който отдръпва голяма част от потенциалните клиенти на тези коли. Технологиите обаче се развиват и напоследък все по-често чуваме за впечатляващи постижения в тази област. Предната добра новина идва от Tesla, която успя да достави пробег от 386 километра с едно зареждане.

Постижението е регистрирано на рали Monte Carlo d’Energies Alternatives, в което електрически коли от цял свят преминават през трасе от Valance, Франция до Monaco. То включва автомагистрали, първокласни пътища и градски трафик, а общата му дължина е 386 км. Tesla Roadster, Ruf EV и няколко Mitsubishi iMiev са единствените представители на електрическите автомобили, преминали финала на ралито.Скоростта с която се движат автомобилите варира между 30 и 100 км/ч., а средната скорост по трасето е около 60 км/ч.Любопитното в случая е, че акумулаторите на Tesla Roadster са били в състояние да преминат още 60 км., преди да се изтощят напълно. Според информацията дадена от компанията, модела Roadster е способен да измине около 350 км. с едно зареждане. Колата обаче надмина всички очаквания след като показа, че е способна на пробег от поне 450 км.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EVlicious ( преди 15 години )
    КОЛЕГА,твърде условно говориш...звучи малко като взето от ефираhttp://***.teslamotors.com/blog4/НА ТЕСТОВЕТЕ ТЕСЛА-ТА ПРАВИ 180km пробег с постоянна скорост от 160km/hИЛИ 350km със скорост от 100km/h
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    asdf ( преди 15 години )
    Скоростта с която се движат автомобилите варира между 30 и 100 км/ч., а средната скорост по трасето е около 60 км/ч."Няма кой да кара с 100км/ч на магистрала и 40 в града... средна скорост 60 не е лоша, но просто не е реална и на практика пробега с реална скорост ще е много по-малък..
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 15 години )
    bravo tova e bude6teto :)