IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Състезателен кросоувър на Mazda

Mazda съвместно с отбора Kesselman Motorsport разработи състезателен кросоувър на базата на модела Mazda CX-7, който нарече „Руская Борзая".

Състезателен кросоувър на Mazda
Прототип на този автомобил беше представен миналата година на автомобилния салон в Москва. Сега на изложбата DreamCar Show беше показан напълно готовия за състезания автомобил. 


От серийната версия „Руская Борзая" се отличава по олекотената каросерия, като собственото тегло на състезателния кросоувър е намалено с цели 300 кг – от 1800 при стандартната версия до 1500 кг. 


Наред с това каросерията е получила аеродинамичен body kit, който увеличава силата на прилепване към пътя с 10%. Автомобилът е с четирицилиндров бензинов двигател с обем 2.3 литра с максимална мощност 400 к.с. и максимален въртящ момент 588 Nm. Той се комбинира с механична скоростна кутия, която е взета от европейската версия на CX-7


Според производителите максималната скорост на „Руская Борзая" е 300 км/час, а спринтът до 100 км/час е за 4.6 секунди. Освен мощния двигател, състезателният CX-7 е със спортно регулируемо окачване, което може да доближи автомобила със 70 мм до пътя. Спирачната система е по-ефективна и има дискове с диаметър 355 мм. Променено е и електронното управление на двигателя. 


В интериора от серийната версия е останал само предния панел на таблото, но и той е сериозно променен. На мястото на задните седалки е монтирана предпзна рама, а предните седалки са спортни, състезателни. 


Според  Mazda Sport Academy колата ще бъде изпитана в истинско състезание още тази пролет в Русия. По-късно автомобилът ще премине серия от тестове на легендарната писта Нюрбургринг. 

0 от 500