IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep представи новото Grand Cherokee

Американците разкриха всички подробности за Grand Cherokee 2011.

Jeep представи новото Grand Cherokee
Както вече ви информирахме, американският SUV се композира на изцяло нова платформа, която позволява наличието на пет или седем места в купето. Тази платформа е съвместно развита с Mercedes-Benz за следващото поколение на ML. 



Двигателите които се интегрират в проходимото возило са 3.6-литровия Pentastar V6 агрегат, доставящ 280 к.с. и 5.7-литровия HEMI V8 двигател, произвеждащ 360 к.с. По-големия двигател е оборудван със системата MDS за спестяване на гориво и се оборудва с двойна аспухова система за по-добра ефективност.



Модела се предлага с въздушно окачване Quadra-Lift, което се контролира чрез системата Selec-Terrain. Тя дава възможност на водача да настрои окачването на автомобила според условията на пътя или извън него. Системата работи автоматично, но има възможност и за ръчна настройка от централната конзола в купето.



Материалите в купето на новото Grand Cherokee, превъзхождат използваните при стария модел. Автомобила предлага стъклен покрив и типичното за американските возила, изобилие от екстри.



Разстоянието между осите е 2.91 метра, което е с почти 14 см. повече от това на стария модел. Общата дължина на купето е на нараснала с 4.5 см., а широчината е увеличена с близо 8 см. Увеличените размери на автомобила предлагат по-комфортен салон, който доставя увеличено с 10 см. пространство на задната седалка в сравнение с предходния модел. Инженерите, композирали новото Grand Cherokee са предвидили и по-лесен достъп до купето, като са увеличили ъгъла на отваряна на вратите.



Автомобила се оборудва серийно със 17-инчови колела, но по-желание на клиента, те могат да бъдат заменени с по-големите 18 или 20-инчови джанти.

В стандартното оборудване влизат и изключително полезните екстри, като автоматично свързване със спешна помощ при инцидент, пътен асистент и проследяващо устройство в случай на кражба. За модела са предвидени и много системи за активна и пасивна безопасност, които го нареждат сред най-безопасните в класа. 



Премиерата на новото Grand Cherokee е насрочена за автомобилното изложение в Ню Йорк, но продажбите ще стартират през следващата година.

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jeep ( преди 15 години )
    Поредния, който говори наизуст! Това някое аверче ли ти го каза? Точно Jeep не е най-потъващата марка, драги ми Смехурко, вземи малко се поинтересувай преди да се изказваш. Да, в Chrysler LLC наистина има огромни проблеми, но дори и да "потъне", което за момента няма да се случи, Jeep е марка, към която имат апетити доста други компании. Така че недей да коментираш кой е зле и кой не, а кажи нещо за колата.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    koko ( преди 15 години )
    Това в момента е най-потъващата марка.Там нещата са супер зле!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    Сравнително добре изглежда този път са улучили правилната посока за развитие на дизайна, от зад на мен малко ми прилича на тройката Митсубиши, Пежо и Ситроен, но иначе като цяло е супер джипчето, дано новия МЛ след като ще ползва същата платформа дано не ползва и подобен дизаин, че ми писна да гледам еднакви коли.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hm ( преди 15 години )
    Отзад ми прилича на бмв х3 но като цяло ми харесва,браво:)
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    козаря ( преди 15 години )
    абе нещо много прилича на ford EDGElincoln MKX...а и тоа дизайн на прединицата си е форд отсякъде...
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jeep ( преди 15 години )
    Какво не му харесваш на сегашното, че чак го наричаш "недоразумение"?
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Emo ( преди 15 години )
    Изглежда прилично, доста по-добре от сегашното недоразумение.. Интересно ми е това "изобилие от екстри" дали като се сравни с немските и японские производители пак ще е изобилие.