IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati пуска и състезателен Gran Turismo

Maserati ще представи състезателна версия на купето GranTurismo – MC.

Maserati пуска и състезателен Gran Turismo
Това ще стане по време на дните на френската писта Пол Рикар (Paul Ricard), а автомобилът ще е предназначен за участие в сериите GT4 на FIA. 


Състезателната версия е произведена на базата на едноименната концепция, която от Maserati представиха миналата година на автомобилния салон в Париж. За разлика от стандартната версия на купето GranTurismo S, собственото тегло на Gran Turismo MC е доста по-ниско. 

Това става за сметка на използвани композитни материали за панелите на каросерията, табло от карбон, поликарбонатни стъкла Lexan и различни промени в интериора. Така теглото на състезателния автомобил е намалено до 1400 кг. 

Двигателят е осемцилиндров с обем 4.7 литра и е комбиниран с роботизираната скоростна кутия MC-Shift с шест предавки. Тя е способна да превключва от една на друга степен за 40 милисекунди. 


Макар в официалното съобщение на фирмата да не се споменава мощността на двигателя, експерти предполагат, че тя ще бъде като при концепцията – 450 к.с.  

Наред с това състезателният Maserati GranTurismo е с рамка за безопасност в интериора, спортно окачване с карбонови амортисьори, мощен спирачен механизъм с диаметър на дисковете отпред 380 мм, а отзад 326 мм. Джантите са с размер 18 цола. 

Автомобилът ще се продава от октомври само на отбори участващи в надпреварата GT4, а цената е 135 000 евро.  
0 от 500