IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоро в Европа ще видим и Samsung SM3

Корейската автомобилна фирма Samsung (част от групата Renault-Nissan), произвежда коли главно за азиатските пазари.

Скоро в Европа ще видим и Samsung SM3
Това обаче, започва да се променя. На европейските пазари вече е SUV модела Renault Koleos и това изглежда е само началото. 


Най-новият модел на  Samsung Motors е седан от ниската средна класа, който ще бъде произвеждан на базата на новото поколение Renault Megane. Външният вид е по-различен, изцяло друга е предницата, но като цяло силуетът и пропорциите на Megane са запазени и при Samsung SM3. 

На европейските пазари новият седан може да се появи още тази година. Името най-вероятно няма да остане невзрачното SM3 и изглежда ще бъде използвано наименованието на една концепция - Fluence. 


Автомобилът е дълъг 4610 мм и производството на версията за Европа ще бъде в Турция. Интересно е и това, че този модел ще бъде в основата и на бъдещ масов електромобил с марката на Renault, предназначен за европейските пазари. Френската фирма има подписани договори на правителствено равнище с редица страни (Дания, Португалия, Израел и др.) за бъдеща доставка на електромобили и изграждане на подходяща инфраструктура за тях. 

Проектът наречен Better Place има за цел да създаде електромобил със всички предимства на кола без вредни емисии и с динамични характеристики като тези на автомобил с двигател с вътрешно горене с обем 1.6 литра. Колата ще бъде с литиево-йонни батерии, които ще бъдат изработвани съвместно от японските фирми Nissan и NEC.
0 от 500