IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият сериен хибрид на Kia

Kia показа първия си сериен модел на хибриден автомобил, наречен Forte LPI Hybrid.

Първият сериен хибрид на Kia
Заедно с екологичния модел на фирмата  Eco Dynamics, това ще бъдат автомобилите, които Kia ще представи на започващия през април автомобилен салон в Сеул.


Продажбите на хибридния модел ще започнат в Корея от август. Хибридният седан Kia Forte ще може да работи с бензин, с газ (LPG) и с електроенергия. Хибридната система комбинира двигател с вътрешно горене и електродвигател. При стартиране и ускоряване на колата работи двигателят с вътрешно горене.


Това е двигателят Gamma LPI HEV с обем 1.6 литра и мощност 114 к.с. Този двигател се комбинира с трансмисия CVT и когато работи на газ има разход от под 6 литра LPG на 100 км. Според производителите, когато колата работи на бензин разходът е 4.7 литра на 100 км.


Хибридната Kia Forte LPI е първият сериен модел в света, който използва литиево-полимерни батерии. В сравнение с никеловите акумулатори (Ni-MH) използвани от повечето производители, тя предлага повече енергия, по-лека и по-компактна е, като намалява разхода на гориво и освобождава повече място.

Освен Forte LPI Hybrid, Kia обяви, че планира да пусне още един хибрид в средния клас през 2011 г., както и кола с водороден двигател през 2012 г
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    expert ( преди 15 години )
    Не вярвам да ги настигат.Tyota повече от 10 години прави Prius,но ще им бъдат коншнуренция.За батериите,не знам.Със сигурност в Prius-a са Ni-MH.Чел съм за Hyundai,че правят батерии с LG и Sanyo.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    y96 ( преди 15 години )
    Не ми говори за VW,само се ядосвам!Интересно,как Tyota и Honda не вкараха такива батерии в техните хибриди?Да не би корейците да ги настигат?
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    expert ( преди 15 години )
    Аз пък спечелих бас!Обзаложих се,че преди да излезе хибридната i40 (обявена в началото на 2008),Hyundai първо ще пусне KIA на същата платформа.Като спомена VW,виждаш ли разликата?При Skoda отиват старите технолигии.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    y96 ( преди 15 години )
    Това не е изненада.Изненадата е,че VW заспаха.По-лошо,лъжат и мажат,че вършат нещо,след като за всички е очевидно,че прогресивно изостават.