IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кабриолет на Mercedes-Benz E-Клас

Дали това са шпионски снимки на Mercedes-Benz CLK кабриолет? Да и не.

Кабриолет на Mercedes-Benz E-Клас
Да, защото този модел ще замени кабрио версията на Mercedes CLK, и не, защото този автомобил ще бъде от семейството на новия Е-Клас.

Това ще бъде версия кабриолет създадена на базата на новото поколение на E-Class.  Колата беше заснета по време на тестове с минимална маскировка. Кабриолетът е с мек платнен покрив, по подобие на своя предшественик. Подобен подход наблюдаваме и при Audi A5 Cabriolet, докато кабриолетът на BMW Серия-3 е със сгъваем твърд покрив.

Предимствата на мекия покрив са по-ниско тегло и по-малко пространство на което да се съхранява сгънатия покрив. Освен сгъваемия покрив и леко променената задна част на автомобила, кабриолетът на E-Class е напълно идентичен с купето.
Откритата версия ще се предлага със същите двигатели – четири бензинови двигатели с обем 1.8 литра за E250 CGi, с обем 3.5 литра V6 с мощност 292 к.с. за E350 CGI, 5.5 литра V8 с мощност 388 к.с. за E500 и 6.2 литра V8 с мощност 525 к.с за версия AMG на модела. Заедно с тях ще се предлагат и две турбодизелови версии – 2.2 литра с мощност 204 к.с. за E250 CDi и 3.0 литра V6 с мощност 231 к.с за E350 CDi.

Според източници от фирмата, откритата версия на Е-Клас ще бъде представена на автомобилния салон във Франкфурт през септември. Продажбите в Европа ще започнат още преди края на годината.
0 от 500