IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Корейски суперавтомобил идва в Европа

Корейският суперавтомобил Spirra S се появи през миналата година.

Корейски суперавтомобил идва в Европа
Тогава все още не беше ясно, дали този модел ще се предлага и на пазарите в Европа. Сега вече се разбра, че Spirra S ще се продава и на Стария континент. 


Автомобилът е с двигател V6 с обем 2.7 литра и мощност 400 к.с. Суперавтомобилът ускорява от място до 100 км/час за 4.8 секунди и има максимална скорост от 305 км/час. 

Освен този дивгател, който ще бъде базисен за Spirra S, сега производителите подготвят нова турбоверсия на същия двигател. При него мощността ще бъде 500 к.с. И двата модела ще се предлагат в Европа по-късно тази година. 


Неофициални оценки поставят цената на Spirra S в рамката от 125 до 150 хиляди евро. Продажбите на Spirra ще започнат в редица европейски страни от следващия месец. Корейците са амбицирани да изкарат този автомобил срещу такива култови автомобили за Стария континент като Porsche 911 и Audi R8.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 15 години )
    Не е в никакъв случай, грозна, но определено безлична, макар дизайна да е хармоничен. Този автомобел ще остане прекалено незабелязан според мен. А и германците предпочитат все своя продукция да карат. Фаровете напомнят на тези от Tesla Roadster
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    y10 ( преди 15 години )
    ne vqrvah , 4e 6te go pusnat tova , bravo na koreicite . 4etoh , 4e 6asito i motora sa na Hyundai .
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RWD ( преди 15 години )
    Това си е бутиков автомобил, който има няма ще разчита на 50-60 продажби на година. Това е автомобил за хора, които искат да са малко по-различни. Това, че е в класа на R8, GTR и 911 не значи, че пряко ще ги конкурира. Личи си, че дръпнатите момчета са се постарали да направят нещо хубаво. Никой не ви кара да купувате Spirra, така че си спестете коментарите, че вероятно е корейски *** и т.н. Освен това коментари от рода - "Има фаровете на ...., задницата на ... и т.н." също са излишни. При такова разнообразие в днешно време няма как колите, песните и сградите да не си приличат. Ако някой направи кола, която да не прилича на нищо, тя няма да бъде възприета от публиката. Казвам това по повод на хилядите безмислени коментари за това кой от кого е копирал. Едно е да следваш тенденции, друго е да копираш едно към едно, като някои китайски модели.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Interiora mn mi haresva,kato cqlo dizaina e mn iz4isten i dobyr.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NISSAN FAN ( преди 15 години )
    Predi da se konkurira s Porsche 911 & Audi R8 triabva da se prebori s GT-R R35.