IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel представи официално Ampera

На автомобилният салон в Женева, германците представиха своя първи plug-in хибрид.

Opel представи официално Ampera

Opel Ampera е заел електрическата технология на General Motors - Voltec и също като Cadillac Converj и Chevrolet Volt, представлява plug-in хибрид, съчетаващ малък двигател с вътрешно горене и литиево-йонни батерии.



С едно зареждане на батериите, Ampera може да измине около 60км. При по-дълги разстояния, автомобилът продължава да се движи на електричество, но този път генерирано от двигателя с вътрешно горене. С един резервоар се подсигурява изминаването на 740 км. 



"С Ампера, Опел ще бъде първият европейски автопроизводител, който ще предложи на своите клиенти няколкостотин километра нон-стоп каране на електричество", заяви Алън Висер, шеф на маркетинговия отдел на GM за Европа.



Паркираният автомобил може да се зарежда от обикновен контакт (системата plug-in), като според представители на GM, процесът на зареждане отнема само 2-3 часа.



Opel Ampera ще се предлага от 2011 година на европейските пазари. Техническата му база ще бъде почти идентична с тази на Chevrolet Volt, но според запознати, при Ampera, бензиновият агрегат може да бъде заменен от дизелов.

Още снимки
0 от 500