IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

През април BMW показва Х5 и Х6 версия М

В началото на април BMW ще представи „горещите” версии на SUV модела Х5 и кросоувъра X6, които ще бъдат подготвени от Дивизия М на Баварската фирма.

През април BMW показва Х5 и Х6 версия М
В интернет се появи специален сайт, на който засега се вижда само контейнер и електронен часовник отброяващ времето оставащо до премиерата. 


Могат да се видят и някои тестове и прототипи на бъдещите BMW X5 M и BMW X6 M. Според предварителната информация и двата автомобила ще бъдат с осемцилиндров  би-турбо бензинов двигател с обем 4.4 литра. В базисния си вариант той ще предлага 400 к.с. мощност и максимален въртящ момент 600 Nm. 


За М версиите на Х5 и Х6 обаче, неговата мощност ще бъде повишена до 507 к.с., а максималния му въртящ момент до 700 Nm. Предварителните очаквания са ускорението и на двата модела с този двигател да бъде под 4 секунди, а максималната им скорост ще бъде ограничена електронно до 250 км/час.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    незнам аз ли не съм разбрал или ти, но пише че базисния двигател взет от М5 и М6 е 400 кнски сили като да М версиите на Х5 и Х6 той ще е 507 коня и с 300Nm повече...пак малко нереално ми изглежда такива големи машини да ускоряват от 0 до 100 за по-малко от 4 сек., но въпреки това двиталеля не е 100% същия е с този на М5 и М6, така че може и да ема нещо вярно
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Подкрепям коментар 1 . Наистина е невъзможно. Самия факт ,че Един и същи мотор на БМВ примерно 3.0 бензин на Х5 тромавее а на 5-та серия вече е спортен, просто заради по-ниското тегло, по ниското съпротивление , по-ниска стойка на пътя и т.н. факторите са много и то в полза на леката кола. Така ,че е невъзможно Х5 с 507 коня да изяжда като спрял М5 с 507коня или М6 пак с 507коня а камо ли М3 купе.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    naso ( преди 15 години )
    има логика, но не забравяй че двигателя вече е с турбо...;)
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха отново глупости.. или Аутомедия не са разбрали нещо или БМВ отново лъжат за характеристиките си. Първо ,че М5 и М6 са с ускорение доста над 4 сек. -дори почти доближават 5-те секунди със 507 коня и доста по ниско тегло и челно съпротивление. Просто е невъзможно Х5-М да ускорява с цяла секунда по-бързо от М5 или М6 та дори и от М3 !! Абсурд!! Ако това е възможно то ако поставят на БМВ М3, мотор от Х5-М ,той трябва да литне и би трябвало да смаже с ускорение дори болидите от Ф-1 ,което граничи с научната фантастика!