IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

През април BMW показва Х5 и Х6 версия М

В началото на април BMW ще представи „горещите” версии на SUV модела Х5 и кросоувъра X6, които ще бъдат подготвени от Дивизия М на Баварската фирма.

През април BMW показва Х5 и Х6 версия М
В интернет се появи специален сайт, на който засега се вижда само контейнер и електронен часовник отброяващ времето оставащо до премиерата. 


Могат да се видят и някои тестове и прототипи на бъдещите BMW X5 M и BMW X6 M. Според предварителната информация и двата автомобила ще бъдат с осемцилиндров  би-турбо бензинов двигател с обем 4.4 литра. В базисния си вариант той ще предлага 400 к.с. мощност и максимален въртящ момент 600 Nm. 


За М версиите на Х5 и Х6 обаче, неговата мощност ще бъде повишена до 507 к.с., а максималния му въртящ момент до 700 Nm. Предварителните очаквания са ускорението и на двата модела с този двигател да бъде под 4 секунди, а максималната им скорост ще бъде ограничена електронно до 250 км/час.
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    407 best ( преди 15 години )
    Това пък BMW е *** имислената компания,смешници!
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Написано е ясно - "Предварителните очаквания са ускорението и на двата модела с този двигател да бъде под 4 секунди" Няма факти, а очаквания! Иначе съм съгласен, че е невъзможно да се изтрелят за 4 секунди дори и за 5, но ще видим, все пак са 4х4 и са с турбо ;)
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    А най-*** в статията е ,че от сутринта досега всеки влязал и прочел статията ,веднага е констатирал ,че е абсурдно тоя джип да ускори до 100км. за 3 секунди и някви хилядни но от Ауто-медия и редакторите,няма никакъв опит да поправят грешката. Ако някой дете сгреши ще го разберем ,ама при положение ,че всеки средно разбиращ от коли установява грешката а редактора ,който работи това и пише в медия за Автомобили още не го е осъзнал, че и продължава да не го поправя а го е изтипосал ,като някакъв ФАКТ от компания БМВ.. Аз лично обаче се съмнявам БМВ да имат нещо общо с подобни ВИСОКОПАРНИ изказвания и откровенни лъжи.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 15 години )
    Супер 500 коня ще летят.Със сигурност е под 5 секунди което пак си е бръжко.А грешката е на редактора,аз съм *** и правя грешки ми този уж е редактор и му се плаща а не се оправя срам.А и относно турбото.При турбо бензина има по-голям въртящ момент така че би трябвало да е по-бърз поне аз така мисля.Весел 8 март
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Никога, ама никога ускорението на тези два модела с 500 коня не може да бъде под 4 сек.Ства въпрос за под 5 сек.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ............. ( преди 15 години )
    e kvo tolko stanalo qsno e 4e 4oveka se e ubarkal moje bi e imal predvid pod 5 sek. 6toto naistina malko ne e za vqrvane SUV da uskorqva po burzo ot M5 ili M6
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 15 години )
    Атмосферния мотор има много по добро ускорение принципно-няма турбо лаг и прочие..под 4 секунди ако ускори тоя цепелин излиза че още малко ще изпревари и GTR и Murcielago..това нещо хич не ми се вярва много се преувеличават тея секунди ама много...излиза че Х6 ще изпревари и карера GT още малко... аман от глупостите на немските цепелини...GTR-a ще го разцепи по шевовете тоя кошник
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Има разлика между 507 атмосферни и 507 турбо кончета:)Така,че без съмнение ускорението ще бъде респектиращо,но чак под 4 секунди.... едва ли
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Може би е имал предвид стария модел на М5 ,който се произвеждаше до 2003г. тогава действително М5 бе 400 коня. Но от 2004г. са с 507коня. А догодина излиза новия модел на М5 който ще е с 550 коня. Между другото в М5 с 507 коня последните 107 коня се включват с бутон така ,че ако нямаш нужда от пълната мощ и искаш по-малък разход може да изключиш тези 107 коня(последните два цилиндъра на 10 цилиндровия мотор спират). Ако е имал това предвид? Незнам.. Но ако трябва да сме точни М5 си е с 507 коня на разположение на водача петлитров мотор с 10 цилиндъра.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха ТИ НЕ РАЗБИРАШ и това е 100% ясно на всеки ,който дори и мъничко знае нещо за М-версиите на ВМW. М-5 е 507 коня и е с петлитров мотор, същия се слага и на М-6 . А М3 е с Четирилитров мотор и 420коня.