IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley разкри най-екстремният си модел

Компанията разпространи подробен снимков материал и информация за своя най-екстремен модел.

Bentley разкри най-екстремният си модел
Автомобилът ще носи името Continental Supersports и ще бъде едновременно екстремно мощен, икономичен и щадящ околната среда. 

Supersports ще се задвижва от W12 агрегат на VW, доставящ 630 конски сили. Екологичният двигател ще се захранва от биогориво (E85) и ще осигурява ускорение от място до 100 км/ч. за 3.9 секунди. За спринта от 0 до 160 км/ч. ще са необходими едва 8.9 секунди, а максималната скорост ще надхвърля 330 км/ч.

Continental Supersports е разработен, като двуместен автомобил, чието общо тегло е със 110 кг. по-малко от това на Continental GT Speed. Новият модел ще бъде най-бързото някога произвеждано Bentley и първият луксозен автомобил в който ще се интегрира технологията - "FlexFuel" (позволяваща на двигателя да работи с обикновено гориво(бензин) или с биогориво). От компанията споделиха, че планират да интегрират "FlexFuel" технологията във всички автомобили с емблемата на Bentley, до 2012 година. Технологията гарантира намаляване на вредните CO2 емисии със 70%.



Мощният, екологичен агрегат ще се оборудва със шестстепенна автоматична ZF скоростна кутия, наречена "Quickshift", която гарантира по-бърза смяна на предавките с 50%.

Задвижването ще бъде към четирите колела, като разпределението на движещата сила ще е в съотношение 40:60, в полза на задната ос.



Continental Supersports ще стъпи върху 20-инчови колела, обути със специални гуми на Pirelli с размер 275/35. За сигурното поведение на автомобила ще се грижат и няколко нови електронни системи, а бързото и безпроблемно спиране е поверено на карбон-керамични спирачки, които ще се предлагат в стандартното оборудване.



Уникалността на Continental Supersports е гарантирана от новият bodykit и от четирите нови цвята - гланцовите Ice и Quartzite и матовите Dark Grey Satin и Light Grey Satin, които ще се предлагат като опция. Промени откриваме и в интериора на екстремният модел, който ще се предлага в седем цветови разновидности. Седалките, с които ще се оборудва колата са олекотени, спортни с карбонова основа. Тапицерията е съшита от висококачествена кожа и алкантара, които придават усещане за лукс в спортния кокпит на автомобила.



Bentley Continental Supersports ще бъде официално представен на автомобилният салон в Женева, а продажбите на му ще стартират през есента на 2009 година.



0 от 500