IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Амбициозни планове на McLaren

McLaren предвижда да повиши производството на автомобили от сегашните 100 на година до 1000 през 2011.

Амбициозни планове на McLaren
В крайна сметка амбициозният план на фирмата предвижда да се достигне годишно производство от около 4000 автомобили. Това би означавало McLaren да стане съперник на Ferrari и Lamborghini, но и да предлага ценово по-достъпни коли. 


Сега McLaren планира три нови модела, като единият от тях ще има начална цена под 100 000 долара. Засега обаче по-ясни очертания има само един суперавтомобил на фирмата, (кодово име Р11), който вече е готов за серийно производство и ще конкурира Gallardo на Lamborghini и F430 на Ferrari

McLaren също е засегнат от финансовата криза, но във фирмата изповядват виждането, че именно времето на криза е и време за промяна. Според прогнозите на фирмата, кризата при суперавтомобилите ще бъде най-силна тези три години до 2011, когато ще започне да отшумява. Именно тогава от McLaren предвиждат да започнат серийно производство на новите си модели. 

Миналата година в света са били продадени 24 000 от така наречените суперавтомобили. През тази се очаква продажбите да паднат наполовина.  
0 от 500