IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Astra без маскировка

Британското издание Autocar публикува шпионска снимка на новото поколение на хечбека Opel Astra с пет врати.

Новата Astra без маскировка
Според изданието представеният прототип на снимката е максимално близък до бъдещата серийна версия. Профилът и линията на покрива, силно наклоненото задно стъкло и задните светлини ще останат без промяна и при серийната версия. 


Новото поколение на Astra ще бъде произвеждано на новата платформа на GM Delta II, която се използва и за производството на седана Chevrolet Cruze и при хибридните Chevrolet Volt и Opel Ampera

Според информациите от GM, бъдещата Astra ще бъде първият модел на групата, който ще получи новия бензинов турбодвигател с обем 1.4 литра и варианти на мощността от 120 и 140 к.с. Този двигател ще замени досегашните атмосферни бензинови агрегати с обем 1.6 и 1.8 литра при сегашното поколение на Astra. 

Британското издание Autocar съобщава, че заводът на GM в Англия, където Astra с марката на местния Vauxhall ще се произвежда, вече изцяло е преоборудван за производството на новото поколение на модела. Серийното производство ще започне в края на тази година, а премиерата ще бъде през септември във Франкфурт.  
0 от 500