IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съкращаване производството на автомобили в Словакия с до 25%

Според прогнози на словашкото министерство на икономиката, през тази година производството на автомобили в страната ще се понижи с до 25% в сравнение с миналата година.

Съкращаване производството на автомобили в Словакия с до 25%
Според агенция Франспрес, причините за песимистичната прогноза са световната икономическа криза и рязкото спадане в търсенето на нови автомобили в Европа и на другите световни пазари. 


Сега в Словакия автомобили произвеждат няколко големи заводи на световни автомобилни групи. В малката средноевропейска страна свои модели произвеждат Volkswagen, френската група PSA Peugeot Citroen (Peugeot 207, С3 и C3 Picasso), както и южнокорейската Kia Motors (Kia ceed и Sportage). 

В началото на тази година заводите на PSA и Kia спряха производството заради спрените доставки на руски газ за около седмица. Според плановете на групата PSA, през тази година производството трябва да остане на равнището на миналата, когато в завода им в Словакия бяха произведени 186 хиляди автомобили. Разликата през тази година обаче е, че в завода в Словакия ще се произвежда още един нов модел - C3 Picasso, което означава, че производството на Peugeot 207 и на Citroen C3 фактически ще се понижи. 

В резултат на това се планира съкращаването на 190 души от персонала. В завода на Kia е въведено работно време от 6 часа. При нормално работно време от 8 часа в завода на Kia в Словакия се произвеждат по 700 автомобила дневно.
0 от 500