IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin показва V12 Vantage в Женева

„Това е най-мощната серийна спортна кола в 95 годишната история на фирмата”, така в Aston Martin описват V12 Vantage.

Aston Martin показва V12 Vantage в Женева
Всъщност това е серийната версия на концепцията V12 Vantage RS, показана през 2007 г. Сега автомобилът ще има световна премиера в Женева на 3 март. 


V12 Vantage е създаден на базата на V8 Vantage, двигателят е атмосферен V12 с обем 6.0 литра и мощност 510 к.с. Максималният въртящ момент е 570 Nm. Двигателят се комбинира с механична скоростна кутия с шест предавки, движението се предава към задните колела. 


Британската спортна кола ускорява от място до 100 км/час за 4.2 секунди, а максималната й скорост е 305 км/час. V12 Vantage е снабдена със системата „Sport”, която дава възможност на водача да избира между два режима на двигателя – Нормален и Sport. В първия случай двигателят реагира с познати темпове на педала за газ, докато при втория реакцията е по-бърза, а звукът от ауспуха по-спортен. 


Променено е и окачването, като колата е доближена до пътя с 15 мм, а пружините са доста по-стегнати. Купето е с нов модел лети джанти с 10 спици и размер 19 инча. Гумите са Pirelli P Zero Corsa, специално разработени за V12 Vantage. 

Спирачките са Carbon Ceramic Matrix (CCM) с диаметър на диска 398 mm отпред и 360 mm отзад. Тези спирачки са с 12.5 кг по-леки от стандартните при V8 Vantage. 

Производството на V12 Vantage ще бъде ограничено в серия от 300 до 500 броя, а продажбите ще започнат през третото тримесечие на тази година.
0 от 500