IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW предпазва дизеловите си модели от зареждане с бензин

BMW въвежда специална система при дизеловите си модели, която ги защитава от грешка при зареждане и пречи да бъде налят бензин в резервоара.

BMW предпазва дизеловите си модели от зареждане с бензин
Става дума за специален механизъм поместен в гърлото на резервоара, който пречи да се вкара бензинов пистолет за зареждане при дизеловите модели. Тази система се тества от доста време при редица модели на BMW, a сега ще бъде монтирано на всички нафтови модели без промяна в цената. 


Всяка година според Немският Автомобилен Клуб ADAC, има около 5 000 случая, при които водачите зареждат своя автомобил с гориво различно от това, което той използва. Последиците от подобна грешка изискват доста време и средства за да бъдат оправени. Дори да не се е стигнало до стартиране на двигателя, резервоара трябва да се изпразни, почисти и изсуши, да се промият всички проводи за гориво заедно с горивната помпа, да се смени горивен филтър. 

Най-често грешка може да направят водачи, които имат различни автомобили, работещи с бензин и с дизел и често ги сменят. Грешките зачестиха през последните години и поради факта, че дизеловите мотори работят все по-тихо и все по-трудно могат да бъдат различени от бензиновите. 

По принцип пистолета за зареждане на нафта е с по-широк диаметър от този за бензин. Това е причина случаите на зареждане на бензинов автомобил с нафта да са минимални и по изключение. По-тънкият пистолет за зареждане на бензин обаче лесно влиза в гърлото на дизелов резервоар и случаите на зареждане на дизелови автомобили с бензин са най-чести. 

Сега BMW помага при техните модели това да не може да стане. Системата позволява в гърлото на нафтовия резервоар да влиза само пистолет за зареждане на дизелово гориво. По-тънкия пистолет за бензин не може да се вкара в гърлото.
0 от 500