IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW предпазва дизеловите си модели от зареждане с бензин

BMW въвежда специална система при дизеловите си модели, която ги защитава от грешка при зареждане и пречи да бъде налят бензин в резервоара.

BMW предпазва дизеловите си модели от зареждане с бензин
Става дума за специален механизъм поместен в гърлото на резервоара, който пречи да се вкара бензинов пистолет за зареждане при дизеловите модели. Тази система се тества от доста време при редица модели на BMW, a сега ще бъде монтирано на всички нафтови модели без промяна в цената. 


Всяка година според Немският Автомобилен Клуб ADAC, има около 5 000 случая, при които водачите зареждат своя автомобил с гориво различно от това, което той използва. Последиците от подобна грешка изискват доста време и средства за да бъдат оправени. Дори да не се е стигнало до стартиране на двигателя, резервоара трябва да се изпразни, почисти и изсуши, да се промият всички проводи за гориво заедно с горивната помпа, да се смени горивен филтър. 

Най-често грешка може да направят водачи, които имат различни автомобили, работещи с бензин и с дизел и често ги сменят. Грешките зачестиха през последните години и поради факта, че дизеловите мотори работят все по-тихо и все по-трудно могат да бъдат различени от бензиновите. 

По принцип пистолета за зареждане на нафта е с по-широк диаметър от този за бензин. Това е причина случаите на зареждане на бензинов автомобил с нафта да са минимални и по изключение. По-тънкият пистолет за зареждане на бензин обаче лесно влиза в гърлото на дизелов резервоар и случаите на зареждане на дизелови автомобили с бензин са най-чести. 

Сега BMW помага при техните модели това да не може да стане. Системата позволява в гърлото на нафтовия резервоар да влиза само пистолет за зареждане на дизелово гориво. По-тънкия пистолет за бензин не може да се вкара в гърлото.
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    R ( преди 15 години )
    Много ме радва как някои особенно "компетентни" хора четат избирателно, а даже се осмеляват да коментират!
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 15 години )
    abe stiga oplyvali tova e mnogo dobre 4e e izmisleno pri polojenie 4e idva i bezplatno.. mnogo tupi xora komentirat..... :@
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    дерФарер ( преди 15 години )
    На мен ми се случвало да карам и зареждам еднакви коли с различни двигатели в един ден! И както мисля за 100 други неща и ако говорех по телефона и т.н., като нищо можех да мушна грешния чучур... даже се учудвам, че случаите в Германия са толкова малко.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Myleena ( преди 15 години )
    Браво на BMW, на мен ми се е случвало да ми сипят бензин вместо дизел на OMV и просто няма такъв дълъг филм.От КАмор ми казаха в никакъв случай да не паля колата, а тия от бензиностанцията бяха супер нагли- да съм си мръднела колата, че пречела на другите клиенти да зареждат!Заради тяхна грешка останах без кола цяла нощ,та чак до другия ден по обед,беше малък ад.От тогава,предпочитам сама да си зареждам или ги изчаквам да видя кой маркуч хващат и тогава се отправям към касата!
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Alex ( преди 15 години )
    Браво на BMW. Добрите коли превъзхождат конкуренцията в дребните детайли.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    KOD ( преди 15 години )
    Тва е много добре :). БРАВО!11 случва се, има случей и човека на бензино станцията да обърка...
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Според мен БМВ ще живнат пак ,когатом пуснат новата 3 -ка!В карйна сметка тази кола крепи цялата фирма.Иначе според мен треа да си мн. *** да объркаш горивото на собствената си кола:)
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    в ( преди 15 години )
    Чети по-внимателно: "a сега ще бъде монтирано на всички нафтови модели без промяна в цената.".Без да съм пристрастен, но новите технологии в автомобилостроенето се създават и развиват от НЕМСКИТЕ производители (тук не се включват Форд и Опел, които гледат как да намалят цената и да останат живи в конкуренцията). А за дизайн не знам дали трябва да говорим - карайте си "красивите", чупещи се, направени от нискокачествени материали френски и италиански коли :) Те за вас хората произвеждат и Дачия :)
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    k ( преди 15 години )
    wow goliamoto otkritie na genialnite injineri.sigurno 6e te taksuvat 900evro za taya xtra.. i da naistina ford-ovete go imat ot niakolko godini
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    аз ( преди 15 години )
    Демек, новите дизелови баварци ги карат големи *** и *** патки, дето не могат да си запомнят и типа на горивото... Смях