IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиера - BMW Z4

Поредната очаквана премиера на автосалона в Детройт бе на новото BMW Z4.

Премиера - BMW Z4
Обновеният кабриолет на BMW се е сдобил с по-просторно купе, високотехнологични системи и икономични агрегати с повишена динамика.



Баварците са отделили най-голямо внимание на външния вид на кабриолета. Досегашното поколение на Z4 не пожъна желания успех, като според мнозина това се дължеше на наложения от Крис Бангъл дизайн. Сега в обновената версия повечето недостатъци са изчистени и компанията залага големи надежди на модела. 



Във външния вид на обновения каброилет се набива на очи твърдият сгъваемият покрив в две части. Алуминиевият таван, демонстрира подобрени шумоизолационни и топлоизолационни качества, а за прибирането му са необходими едва 20 секунди. 



Сравнен с предходния модел, новият кабриолет разполага със значително по-просторно купе. Страничните стъкла са с 40% по-големи, а видимостта през задното стъкло е увеличена с 52%.



Така композираното тяло на BMW Z4 напомня в профил на удълженото купе на Z8. Уголемените "бъбреци" са инспирирани от обновената серия 7, а формата на стоповете наподобява тази на серия 6.



В кокпита на новото Z4 откриване ергономични и практични подобрения, като в същото време интериорът е станал видимо по-привлекателен. Традиционната ръчна спирачка е заместена от бутона за управление на системата iDrivе, която се интегрира за първи път в BMW Z4. Интелигентната системата разполага с 8.8 инчов LCD дисплей и 80GB хард диск. Новият кабриолет е снабден и с мощно 650 вата аудио, оборудвано с 14 говорителя.



Сърцето на всяко BMW е двигателят и типично в баварски стил, задвижващите агрегати демонстрират завидна динамика и еластичност. В кабриолета се интегрират шестцилиндровите редови двигатели с обем 3.0 и 3.5 литра, заети от 3-та серия. Агрегатите имат редица механични подобрения и се предлагат както с ръчна, така и с автоматична скоростна кутия с възможност за смяна на предавките от волана.

Първият модел е наречен sDrive30i и разполага с 3.0 литров мотор, произвеждащ 255 конски сили. Оборудвано с този мотор, новото Z4 ускорява до 100 км/ч за 5.6 секунди. 



Twin-turbo двигателя, който се интегрира в модела sDrive35i, произвежда 300 конски сили и впечатлява с гигантски въртящ момент, който предоставя мощно ускорение още от ниските обороти. BMW Z4 sDrive35i достига 100км/ч за 5.0 секунди.



От компанията поясниха, че в sDrive35i се интегрира първият алуминиев шестцилиндров редови агрегат на BMW, оборудван с двойно турбо. Цилиндрите на 3.5 литровия двигател са изработени от специален синтетичен материал, а олекотеният разпределителен вал е оборудван с подобрена VANOS система.

Максималната скорост на базовия BMW Z4 sDrive35i е електронно ограничена на 210 км/ч., а на модела оборудван с предлагания като опция спортен пакет, стрелката на скоростомера достига 240 км/ч.

И двата модела се предлагат с шестстепенна ръчна скоростна кутия. За по-мощният sDrive35i е предвидена седемстепенна автоматична скоростна кутия с два съединителя, а Z4 sDrive30i се предлага със спортна шестстепенна автоматична скоростна кутия. И двете автоматични кутии имат възможност за превключване на предавките от волана.

Продажбите на новото BMW Z4 в Европа започват през май 2009 година със стартова цена от около 40 000 евро.



Oще снимки на новото BMW Z4
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Psiho ( преди 15 години )
    Никой от тука пишештите няма да помирише тази кола. Карайте си Голф 2-ките и цъкайте с език!!!!!!!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    К7 ( преди 15 години )
    Пепо ти никога няма да отидеш с такава кола на психиатър, дори на море, защото нямаш толкова пари да я купиш. И за спортните данни -незнам откаде знаеш като това е примиера, едва ли много хора са я тествали камоли ти ... И тва ако е безсмислено значи и SLK, TT и другите роудстари нямат смисъл. Земи престани да пишеш *** коментари, след като дори и не си виждал колата.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    koko ( преди 15 години )
    Krasivo e da go evaaaaaaaaaaa i bmw.Drugo ne mi trqbva.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    quiksilver ( преди 15 години )
    новото Z4 е по-голямо от старото и се произвежда на модифицираната платформа на Серия-3! Предполагам пак ще е тясно, но все пак това не е лимузина ;)
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    monkata ( преди 15 години )
    Защо не уважавате мнението на "Пепо" ! A пък WickedSixd кога ли ще даде по-различно мнение
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Пепо,ти послушай верно хората и ходи на лекар докато е време! Колата отвътре ако си погледнал снимките е уникално комфортна и красива.Не мисля и че е тясна.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 15 години )
    Яко е, с нетърпение чакаме M Coupe!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    bavareca ( преди 15 години )
    abe ei PEPO 6to ne se grumne6 be nebilo aktraktivno li ti si izperkal be 4ove4e
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пепо ( преди 15 години )
    Благодаря за съвета,но мисля,че ако отида с тази кола при психиатъра може да ме хоспитализира без никакви въпроси:)
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не го знам това КАКАО къде е, ама определено мога да карам едно такова с най-голямо удоволствие. И наистина - ако имаш направление...