IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичното BMW

Първа серия на BMW ще се конкурира по икономичност с Toyota Prius.

Най-икономичното BMW
Докато в щатите залагат все повече на хибридните автомобили в Европа усилено се разработват икономични дизели. Няма еднозначно мнение за това коя технология е по-добра, но новият двигател на BMW, като че ли накланя везните в полза на дизела.

Икономичният дизел на BMW е с работен обем от 2.0 литра и произвежда скромните 116 конски сили. Четири цилиндровият двигател ще се интегрира в BMW 116d, на което ще бъдат необходими 10.2 секунди, за да развие 100 км/ч. 

Динамичните показатели на 116d не са впечатляващи, особено за BMW, но за сметка на това, средният разход на гориво е аналогичен с този на Toyota Prius.BMW 116d ще харчи под 5 литра на 100 километра, като в същото време ще доставя типичният за BMW комфорт и спортен дух, твърдят от компанията.Моделът ще се предлага с три и с пет врати, изключително на европейските пазари. BMW 116d ще стъпи на пазара през март тази година с начална цена от около 40 000 лева.
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Готин ( преди 15 години )
    ХАХА! КОЛАТА НА ЖЕНИТЕ И ГЕЙОВЕТЕ! ТОВА Е УЖАСНО ГРОЗНО, ОСОБЕНО ОТЗАД.ОФ ТИЯ НЕ РАЗБРАХА ЛИ, ЧЕ ЕДИНИЦАТА Е АВТОМОБИЛ САМО ЗА ЖЕНИ И ГЕЙОВЕ?!? BMW, СТИГА СЕ ИЗЛАГАХТЕ, ВИЕ НЕ СТЕ НА НИВОТО НА ПЕЖО, РЕНО И КУП ДРУГИ, КОИТО ПРАВЯТ ГЕЙСКИ МАЛКИ КОЛИЧКИ ЗА МАЦЕТА ИЛИ ЗА МЕКИ КИТКИ.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Sunder ( преди 15 години )
    Момчета, пак ли спорим синьото ли е по-добро или зеленото? Я обратно в час, голямото междучасие свърши.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Е, много ще да е малък тоя малкия пръст. Или те на Ауди двигателите са извънземни, че не ги включват много-много тука:http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_YearРазбирам фенщината, ама чак да се зачеркват постиженията на другите идва малко ненужно.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    AUDI TEAM ( преди 15 години )
    BMW не може да стъпи и на малкия пръст на AUDI
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Номер едно са в бензиновите и дизеловите двигатели. Просто нямат конкуренция. А като гледам и в хибридите се очертава същата тенденция
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    BMW е класика а когато става въпрос за дизел е това вече е съвършенство
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Pepo ( преди 15 години )
    Тази кола може да се преглътне само с един двигател 135i :)
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BMW ( преди 15 години )
    фен съм на BMW заради типичния спортен стил, не се радвам мн на дизелите, обаче хората показват че могат да направят стабилна икономична колица. Браво!!! :)
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    r16 ( преди 15 години )
    Аман от нафтови печки...
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Orlin Entchev ( преди 15 години )
    istina vi kazvam....verno prilicha na nemska kaska ot @ta svetovna vojna...hahahaha...no da si priznaja mi haresva...ZIEG..Heilllllllllllhahah