IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi регистрира рекордни продажби през 2008

В условията на финансова криза, германците продадоха над 1 000 000 автомобила.

Audi регистрира рекордни продажби през 2008
Луксозната марка на VW регистрира 964,151 продажби през 2007, а през кризисната 2008, проданите автомобили с логото на Audi достигнаха 1,003,400 боря, което е своеобразен рекорд за немската компания.

Успехът на Audi е напълно заслужен и не трябва да ни изненадва, споделят от компанията. За дванайсете месеца на изминалата година, луксозната марка е предложила дванадесет нови или обновени модела. Сред тях са седана и комби версията на A4 и SUV модела - Q5.

Голяма част от продажбите на компанията са реализирани на европейските и азиатски пазари. 

Audi регистрира ръст от 17.4% при продажбите на нови автомобили през месец декември, когато повечето автомобили производители бяха изправени пред сериозни затруднения. 

Все пак през 2008 година компанията бележи лек спад със 6.1% при продажбите си на щатският пазар, спрямо 2007 година.



От компанията заявиха, че планират годишните продажби на автомобилите с логото на Audi да достигнат 1.5 млн. броя до 2015 година.
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Момче,ако мислиш,че щом БМВ и МБ продават повече от Ауди,са по-добри коли,значи за мен си пълен ***!Уважавам много баварците и Мерцедес,но предпочитам "скапаното"Ауди,излез на леда и ще разбереш една от многото причини.В близкото минало нямаше да кажа тези думи,но днес ги казвам смело,защото трябва да си сляп и *** за да кажеш,че Ауди изостават от БМВ и МБ,напротив точно обратното е!Всички факти го сочат!
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nabludatel ( преди 15 години )
    Господинчо ...или по-точно БГ селянино - никога не забравяй, че без GOLF ауди отдавна да е в "небитието"! Не забравяй също така, че скъпото ти ауди е СОБСТВЕНОСТ на производител, чиито основен движещ модел се нарича отново VW GOLF!!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nabludatel ( преди 15 години )
    БГ ауди - фенчетата пак се превъзбудиха и ги заръсиха!!Да погледнат простия /дори за тях/ факт, че BMW в "криза" за 2008г.е продало само "някакви" си 1440000автомобила!! Това прави само "някакви" 44% повече от ауди...и може би отговаря на въпроса: Защо ауди не може да съществува самостоятелно..))P.S. Дори и Mercedes - производител на почти всички видове МПС е продал за 2008г. около 1200000леки автомобила - отново 20% над "великото" ауди!!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Phantoma ( преди 15 години )
    Audi последните 5-6год. няма конкуренция нито от Mercedes нито от BMW убиги с дизаин с качество а тези дето са с Quattro задвижване са невероятни за това време квото и да си чешете езиците селянчета караите си 20годишните наследствени Golf2 и не натварваите сайтовете с тъпите си и неграмотни коментари написани на Маймуница
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро Винкела ( преди 15 години )
    WickedSixD кво стана бе вие с Иван да не се оженихте? Тук във форумите на Ауто-Медия в класацията за супер *** всички единодушно посочват теб. Знам ,че се кефиш на тъпотата си така ,че ще те зарадвам ,че по глупав и *** от теб никога не съм виждал през живота си. Браво печелиш първото място без никаква конкуренция. Такова глупаво същество дори в училище за бавно развиващи няма. Ти си уникат и национално съкровище . Теб трябва по панаирите на синджир да те показват и ти да говориш за коли и всички да се смеят.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха WickedSixD колкото и да съм ***, никога не мога да ти стигна тъпотата... Ти освен ,че си доказано *** *** си и ***... ха ха ха .. Един ден като спестиш от закуски може и да си купиш 30 годишен Кадет с газово като на баща ти бакшиша дето дебне на мегданя в село Тънково да прасне с 3 лв. някой *** та да ти купи кремверши да си ги пъхаш в тъпия ***..
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    aнонимен *** си като *** ми
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    да бе що ли лудите си купуват Аудита? Или може би не са те лудите? Истината е съвсем друга все пак цените на Ауди ,БМВ и Мерцедес са приблизително еднакви и хората купува това ,което им харесва! Определено Ауди се харесве повече от останалите марки. И това е напълно нормално - страхотен дизайн, стабилност на пътя и страхотни двигатели ,какво повече му трябва на човека? При положение ,че купувача трабва да избира между грозно БМВ и грозен Мерцедес със задно и Красиво Ауди 4Х4 то просто няма какво да се замисля.. Гледайте в момента по улиците какво правят БМВ-тата и Мерцедесите в тоя сняг буквално си въртят задниците и не могат да хванат права посока..
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    a ( преди 15 години )
    DOKATO IMA LUDI 6A IMA I........
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    badi ( преди 15 години )
    Dokato ima balaci 6te ima i terikati, nqma da zloradstvam pojelavam i da prodaljavat da probtvat boklucite si.