IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler спира производството

Американският автомобилен гигант ще прибегне до спиране на производството във всичките си 30 фабрики, съобщава investor.bg

Chrysler спира производството
Засега прекратяването на работа се очаква да продължи един месец, през който шефовете на компанията се надяват да има развръзка около плановете за подпомагане на сектора с правителствени средства.Компанията оставя отворена възможността за спиране на производството и за повече от предвидения месец.

Надеждите на Chrysler са свързани с преодоляване на противоречията в Сената, които доведоха до отхвърляне на предвидените като помощ за индустрията 14 млрд. долара. Със спирането на средствата значително се увеличиха възможностите за фалит на Chrysler и друг водещ играч в сектора – GM. Двете компании разчитат силно на одобрения от президента Буш и долната камара на парламента план, който може да се окаже спасителен за целия отрасъл.

Сред причините за спирането на производството е и необходимостта да се отговори на острия спад на търсенето на нови автомобили в резултат на глобалната финансова криза и икономическите проблеми в САЩ. В момента автомобилният пазар в страната е „замръзнал“, тъй като дори хора с добри доходи и възможности не могат да си осигурят кредитиране от банките.„В резултат от финансовата криза пазарът на автомобили остава под натиск заради продължаващата липса на потребителско кредитиране за потенциалните купувачи“, се казва в официалното съобщение на Chrysler.Очаква се около 46 хил. служители на компанията да бъдат директно засегнати от плановете за спиране на производството, добавя investor.bg.
0 от 500