IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият plug-in хибрид идва от Китай

Автомобила наречен F3DM се предлага на китайският пазар от две години.

Първият plug-in хибрид идва от Китай
Амбициите на GM за създаването на първия plug-in хибрид изглежда се изпариха, след като китайката BYD, обяви плановете си да пусне серийно, своя вече "поостарял" plug-in хибрид на световният автомобилен пазар до 2010 година.



Технологията на F3DM не се различава от тази на Chevrolet Volt. Китайският рlug-in хибрид се задвижва от акумулаторни батерии и двигател с вътрешно горене, също като своя американски събрат. Според китайците, автомобила може да измине разстояние от 100 километра само на електроенергия. За зареждането на батериите в обикновената електрическа мрежа са необходими 9 часа, но от BYD поясниха, че са разработили своя технология, чрез която зареждането им трае значително по-малко.



Настоящият собственик на BYD е сред най-големите производители на батерии в Китай, което допринася до голяма степен за успеха на plug-in хибрида. В него се интегрират  литиево-йонни фосфатни батерии, които имат около 10 пъти по-дълъг живот в сравнение с обикновените литиево-йонни батерии и са значително по-безопасни при сблъсък.



За да стъпи на европейския и щатски пазар, F3DM трябва да премине през редица тестове, но китайците вече обявиха цена от 22 000 долара за своя plug-in хибрид.
0 от 500