IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsuoka Himiko – британски дизайн с японска технология

Mitsuoka Motors е малка японска фирма, която произвежда съвременни автомобили с ретро дизайн.

Mitsuoka Himiko – британски дизайн с японска технология
Автомобилите се произвеждат в малки серии, като стилът им напомня този на британските автомобили от 50-те и 60-те години на миналия век. 


Конструкторите от Mitsuoka обикновено взимат сериен японски автомобил и заменят цялата му каросерия със собствено творение. Правили са това с модели на Nissan, Honda, Mazda и Toyota. Имат и изцяло собствена концепция наречена Orochi. 


Сега Mitsuoka представя в Япония най-новият си модел, наречен Mitsuoka Himiko. Той е създаден на базата на серийната Mazda MX-5 Miata. Запазен е и двигателят с обем 2.0 литра с мощност 160 к.с. както и скоростната кутия (автоматична или механична с шест предавки). 


Получил се е интересен автомобил, съчетаващ класическия британски автомобилен дизайн със съвременните технологии и отличното поведение на пътя на MX-5. Засега плановете са на година да се произвеждат само 35 автомобила от този модел, като цената им е 4 950 000 йени или 54 230 долара. 







0 от 500