IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz с три изцяло нови модела

На автомобилното изложение в Детройт през януари, германската компания ще представи три нови екологични "BlueZero" концепции.

Mercedes-Benz с три изцяло нови модела
Те ще бъдат - напълно електрическа, хибридна и електрическа, комбиниранa с дизелов агрегат.



Първият концептуален автомобил, наречен BlueZero E-Cell, представлява компактен, градски,  хечбек, задвижван изцяло от електроенергия. Той ще се захранва от електромотор и литиево-йонни батерии, за зареждането на които ще са необходими 2 часа. С едно зареждане, градският,  "plug-in" автомобил ще изминава около 100км.

Вторият прототип на компанията е хибрида - BlueZero F-Cell concept. Той ще ползва електромотора на BlueZero E-Cell, който ще се захранва от познатите горивни клетки, в които се извършва химична реакция между водород и кислород, в резултат на която се получава химическата енергия, която се преобразува в електрическа енергия, задвижваща електромотора.



Третата концепция, наречена BlueZero E-Plus, ще се захранва от агрегат с вътрешно горене, зает от Smart ForTwo, комбиниран с интегрирани в задната част на автомобила, литиево-йонни батерии. Три цилиндровия турбо-дизелов двигател ще генерира енергия за задвижване на колелата, като същевременно ще запълва запаса на батериите. Този прототип, чиято технология е почти аналогична с тази на хибрида Chevrolet Volt, ще е способен да измине разстояние 6-пъти по-голямо от напълно електрическият - BlueZero E-Cell.

Разпространените в интернет пространството скици на екологичната BlueZero концепция не са сред най-изчерпателните, но са показателни за това как ще изглеждат, бъдещите А и B-клас на Mercedes-Benz, които трябва да видим още през 2010 година.
0 от 500