IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните цветове за нови автомобили

Както всяка година, DuPont Automotive публикува своя доклад за най-популярните цветове за нови автомобили по света.

Най-популярните цветове за нови автомобили
За 2008 белият цвят е най-популярен и модерен на пазара в Северна Америка за втора поредна година. В Европа доминират черните цветове, при това за автомобилите във всички сегменти на пазара. 


Изследването на DuPont показва значителни разлики в предпочитанията зa цвят на автомобила на различните пазари. В Северна Америка например, бялото и перлено бялото имат предпочитанията съответно на 16% и на 4% от всички купувачи на нов автомобил, а черното и неговите нюанси съответно 11% и 6%. Сребърния цвят за своя нов автомобил са предпочели 17% от всички американски купувачи. 

В Европа черен цвят във всичките му нюанси са предпочели 26% от купувачите на нов автомобил, на второ място е сребърният цвят, предпочетен от 20% от купувачите и сивият цвят, какъвто са имали 18% от закупените нови автомобили. На Стария континент също има нарастване на популярността на белия цвят, макар и не толкова голямо както в Северна Америка. Закупените нови автомобили с бял цвят са достигнали 10% от общите продажби през 2008 г. Неутралните тонове като бежово и кафяво също възстановяват популярността си – съответно с 4% и с 2%. 

На изток към Русия проучването на DuPont показва за преобладаваща популярност на сребърния цвят – 30%, черно и червено по 14%, зелено 13%, синьо 12% и бяло с 10%. В Азия също има силно предпочитание към сребърния цвят с 27%. В Южна Америка начело са белия и черния цвят с по 20%, следва сребърният цвят със 17%.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Естествено белият цвят е най-евтин и не се доплаща така ,че е нормално да е с най-големи продажби. Сивият и черният са най-добре стоящи на колите така ,че са с равен брой проценти нищо ново като информация.