IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Covini започва производството на автомобил с шест колела

От края на следващата година италианската фирма Covini ще започне производството на суперавтомобила C6W.

Covini започва производството на автомобил с шест колела
Главната особеност на този автомобил е, че има шест колела. Той беше представен като концепция на автомобилния салон в Женева през 2004 г. След това за повече от 4 години нищо не се появи като информация за този автомобил, а сега разбираме от холандската версия на списание Auto Week за предстоящото от следващата година серийно производство. 


Шасито с шест колела е изработено от стомана и карбон. В предната част на колата има четири колела с размер 16 цола, а отзад две с размер 20 цола. Теглото на автомобила е само 1150 кг. Предаването е към задните колела. Двигателят е осемцилиндров с обем 4.2 литра и мощност 380 к.с. от Audi. Дьвигателят се комбинира с механична скоростна кутия с шест предавки. Максималната скорост на Covini C6W е 300 км/час. 


Според представители на фирмата Covini, преимуществата на шестте колела идват от по-доброто сцепление към пътя, по-малката вероятност от поднасяне на колата или от аквапланинг, както и от по-високата сигурност за пътниците при челен удар. Наред с това автомобилът има по-ефективна спирачна система. 

Първоначално от този автомобил ще бъдат произвеждани едва по 6 броя годишно, но от фирмата заявяват, че имат готовност при интерес да повишат производството. Не се съобщава нищо за цената на Covini C6W.
0 от 500