IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови Smart ForTwo за 19 евроцента на минута

Програмата на Smart за нетрадиционно отдаване на коли под наем -"car2go", която стартира през октомври 2008 в Германия, бележи сериозен успех.

Нови Smart ForTwo за 19 евроцента на минута
За сега "car2go" е достъпна само за жителите и гостите на град Улм, Германия, но постигнатите резултати са били достатъчни за основателите на новаторското начинание, за да увеличат броя на предлаганите коли, повече от двойно. 



На кратко, програмата Smart "car2go", предоставя на клиентите лесен и бърз достъп до автомобил под наем. Те могат да го наемат спонтанно, без предварителна резервация, и да го ползват неопределено време, като накрая могат да оставят автомобила на всяко паркомясто в града. Услугата струва на клиентите 19 евроцента на минута, като в тях са включени поддръжката на автомобила и горивото му. 



За наемането на автомобил "car2go" е нужна карта с електронен чип, чрез която се отключват автомобилите. Благодарение на интегрираната GPS система, местоположението на свободните превозни средства се визуализира постоянно на интернет сайта на проекта. За тези които нямат достъп до "мрежата", е предвидена SMS услуга, чрез която информацията за намиращите се в близост Smart ForTwo идва броени минути, след като е изпратен SMS с адреса на който се намира клиента.



Заради постигнатия успех, предлаганите автомобили от тестовата програма ще се увеличат от 50 на 200, като в скоро време се очакват и хибридни попълнения. Не се споменава дали програмата ще се разпространи скоро и в други европейски градове, но стана ясно, че вече се предлага нова услуга, за по-дълги пътувания, която предлага отстъпка в обявената цена от 19 евроцента на минута.
0 от 500