IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan представи GT-R модел 2009

Само година след пускането на серийната версия на супер колата GT-R в Япония, Nissan пристъпи към редица промени в нея.

Nissan представи GT-R модел 2009
Повишена е мощността, модернизирано е окачването, появява се нов цвят на каросерията. 


Най-важното подобрение при спортния автомобил е свързано с произведения ръчно V6 двигател би-турбо, с обем 3.8 литра, чиято мощност е увеличена с 5 к.с. благодарение на фина настройка на електрониката. Така мощността на Nissan GT-R вече е 485 к.с., а максималният въртящ момент е без промяна - 588Nm. 


Промените в двигателя са довели и до малко подобрение на разхода. Според Nissan, средния разход според японските стандарти на измерване е 8.2 литра на 100 км. вместо досегашните 8.3 литра на 100 км. 

Друга промяна е свързана с обема на резервоара, който вече е 74 литра вместо досегашните 71 литра. Променено е и окачването, сменени са пружините, гумите вече са на Dunlop - SP Sport 600 DSST. Според съобщението на Nissan, тези гуми са разработени специално за GT-R и са използвани при атаката на рекорда за време на обиколка на пистата Нюрбургринг, където суперавтомобилът на Nissan постигна впечатляващите 7 минути и 29 секунди. 


Летите джанти за модел 2009 на GT-R са със седем спици, цвят Gun Metal grey, на фирмата Rays. При версия Black Edition джантите ще бъдат същите но в черен цвят. Наред с това новият модел 2009 ще се предлага и в нов цвят на каросерията перлено бяло, наречен Storm, който ще замени досегашното перлено бяло, което имаше малко по-тъмни нюанси. 


И което не е маловажно, Nissan повиши цената на GT-R модел 2009 с около 4%. В Европа базисната версия на супер спортния автомобил е около 66 000 евро. Първите обновени версии на Nissan GT-R ще се продават на Стария континент от април 2009 г. 


Поръчките в Европа за автомобила досега са 2 500, като са приети с доставки до началото на 2010 г. Новите поръчки вече се приемат с доставка в средата на 2010 г. 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Виж моделите на Мицубиши и виж това и няма да ти трябва много време ,за да откриеш кое е откраднато ..
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Samo ne mojah da razbera ot kogo Nisann sa otkradnali mucunata?Spored men nqma nishto takova,a ina4e GT-R e unikalen avtomobil,no... ne mi dopada:)
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Незнам кое е крадено и от кого ,само че има неща които и да искаш не можеш да ги направиш по друг начин - например колелото ,както и да се напъваш все ще кръгло ,така че тая работа не се знае кой от кого. Важното е че колата върви зверски ,кефи на външен вид и ще бие 90 % от по-прехвалени и поне два пъти по-скъпи марки
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Бе муцуната пак крадена!! Тия Японци не можаха да изислят нещо ново а само крадът. След като Мицубиши поизкопира от Ауди но поне малко промени голямата радиаторна решетка.. То Нисан буквално едно към едно са изкопирали решетката на Мицубиши.. Същото бе и при Мазда 6 и Хонда Акорд два автомобила, които бяха като близнаци с различни емблеми и от двете компании тогава твърдяха ,че конкурента е крал от техния дизайн!! Японска работа .. После що им паднали акциите на половина и що не им се продават колите и що съкращавали с 50% работните си места.. Ми измислете нещо ново , оригинално и запомнящо се а не кредете дизайн.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ngoht ( преди 15 години )
    Хм, а аз съм останал с впечатлението, че BOSE е датска фирма... Но това не чак толкова важно, важното е, че колата е супер
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    босе са американци...
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Qponcite za poreden pat nadminaha sebe si i s tozi avtomobil napravo izduhvat konkurenciqta
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Камикадзето ( преди 15 години )
    Автомобилът е убиец на всички спортни версии на "БМВ","Мерц",че дори и повечето "Порше"-та.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GERMAN SUPLEX ( преди 15 години )
    Sound komforta e ot BOSE