IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първа официална снимка на серийния Insight

Honda публикува първата официална снимка на серийната версия на своя хибриден автомобил Insight.

Първа официална снимка на серийния Insight
Според идеята на японската фирма, това ще бъде най-евтиният хибриден автомобил предлаган на световните пазари. 

Премиерата на концепцията на Insight беше през октомври на автомобилното изложение в Париж. Сега серийната версия ще има премиера през януари в Детройт. Късият срок между представянето на двата автомобила показва, че няма да има съществени разлики между концепцията и серийната версия. 

За това говори и снимката на серийната версия, публикувана от Honda


Honda Insight ще предлага пет места и ще има хибридна система, комбинираща бензинов двигател с обем 1.4 литра, познат сега от Jazz и електродвигател, получаващ енергия от комплект акумулатори, разположени под пода на багажника. Максималната скорост на Hoinda Insight когато е задвижвана само от електромотора е 50 км/час. 

Все още от фирмата не са представили официални данни за разхода на гориво и динамиката, но според британското списание Car, вредните емисии от CO2 ще бъдат 100 г/км. 

От Honda обявиха, че продажбите на Insight ще започнат през пролетта на 2009 г. Годишното производство на Honda Insight ще бъде 200 000 автомобила. Цената на хибридния автомобил в Япония ще бъде около 2 милиона йени или към 18 500 долара. 

Също на японския пазар главният конкурент на Insight – хечбекът Prius на Toyota се продава са около 22 000 долара. Премиерата на новото поколение Prius ще бъде също в Детройт, както на Honda Insight.  
0 от 500